National

Mai multe acuzatii penale pe capul lui Vadim

Publicat: 14 ian. 2011
1

@ Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, urmarit penal pentru scandalul din timpul evacuarii sediului PRM, din 4 ianuarie, s-a prezentat, ieri, în fata procurorilor Parchetului instantei supreme, însa a refuzat sa dea vreo declaratie, invocând imunitatea de parlamentar european @ Procurorii au decis ca infractiunea de ultraj fata de executor ce ar fi fost comisa de Vadim Tudor sa fie încadrata la „nerespectarea hotarârii judecatoresti”, însa au extins cercetarea în cazul europarlamentarului pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, urmarit penal pentru scandalul petrecut odata cu evacuarea sediului PRM, din 4 ianuarie, s-a prezentat ieri în fata procurorilor Parchetului instantei supreme, însa a refuzat sa dea vreo declaratie, invocând imunitatea de parlamentar european. La iesirea din sediul Parchetului instantei supreme a spus ca nu a facut nici o declaratie, invocând faptul ca procurorii nu ar avea dreptul sa-l cerceteze înainte de a obtine ridicarea imunitatii sale de parlamentar european. Avocatul Mariana Stefan, care l-a însotit pe liderul PRM la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), a sustinut ca încadrarea juridica a faptei de care este acuzat Corneliu Vadim Tudor a fost schimbata, în locul infractiunii de ultraj procurorii acuzându-l de tulburarea linistii publice, cea de nerespectare a unei hotarâri judecatoresti ramânând valabila. Vadim si avocatul sau au explicat ca cele întâmplate la sediul PRM pe 4 ianuarie au fost, în esenta, manifestari si actiuni politice, astfel ca ar putea fi invocata imunitatea de europarlamentar a presedintelui PRM.

La întrebarea referitoare la un caz anterior al colegului de partid, Gigi Becali, când Parlamentul European a statuat ca imunitatea de europarlamentar functioneaza doar în cazul perchezitiei, retinerii si arestarii, avocatul Mariana Stefan a raspuns ca, desi nu se pune problema luarii unei masuri preventive, începerea urmaririi penale le da procurorilor posibilitatea, teoretic, sa actioneze si în acest fel. „Din acest motiv am cerut sa nu se mai faca acte procedurale în dosar pâna când imunitatea lui Corneliu Vadim Tudor nu va fi ridicata în Parlamentul European”, a explicat Mariana Stefan.
În declaratia data jurnalistilor la iesirea din sediul PICCJ, Vadim Tudor a lansat din nou acuzatii la adresa actualei puteri, sustinând ca dosarul sau este unul politic si ca el ar fi doar o victima a vointei presedintelui Basescu. Vadim s-a referit din nou, în termeni lipsiti de eleganta, la executorul judecatoresc Daniela Somâldoc, precum si la procurorul general Laura Codruta Kovesi, prezentându-si declaratiile fie drept pamflet, fie drept declaratii poltice.
Liderul PRM a fost la PICCJ si martea trecuta. Dupa întâlnirea cu procurorii de atunci, Vadim a spus ca „i-a sarit mustarul” când s-a încercat evacuarea presei si ca atunci a început sa tipe si el, deoarece era „în conferinta de presa legala a unui partid parlamentar”.

Acuzatii noi

„Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor este în continuare cercetat pentru ultraj, în urma atitudinii avute fata de politisti cu ocazia evacuarii sediului partidului sau, în 4 ianuarie. În plus, presedintele PRM este acuzat de nerespectarea unei hotarâri judecatoresti, fapta ce include ultrajul la adresa executorului judecatoresc, precum si de tulburare a linistii publice”, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse judiciare.

Practica Înaltei Curti de Casatie si Justitie a statuat ca ultrajul asupra unui executor judecatoresc este absorbit de infractiunea de nerespectare a hotarârilor judecatoresti, au explicat sursele citate. Astfel, procurorii au decis ca infractiunea de ultraj fata de executor ce ar fi fost comisa de Vadim Tudor sa fie încadrata la „nerespectarea hotarârii judecatoresti”, însa au extins cercetarea în cazul europarlamentarului pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, pentru faptele vizându-i pe politistii prezenti la evacuarea sediului PRM.

Adauga un comentariu