Eveniment-Social

Mai multe comune iesene se infratesc cu localitati din Moldova

Publicat: 06 oct. 2016
1

In aceste zile, in localitatea Ungheni din Republica Moldova are loc un forum de discutii pentru implementarea unor proiecte comune intre comunitati din judetul Iasi si din Basarabia. Astfel, intre 8 si 9 octombrie, la Ungheni va avea loc Forumul Regional „Cooperare regionala: noi parteneriate – noi oportunitati”, organizat de Consiliul Raional Ungheni, în parteneriat cu Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

„Scopul acestui eveniment este acela de a initia acorduri de colaborare între administratii publice locale din raionul Ungheni, Republica Moldova si judetul Iasi. Vor participa 16 primarii din judetul Iasi si 16 primarii din raionul Ungheni, care vor semna scrisorile de intentie pentru acordul de colaborare si înfratire”, au aratat reprezentantii judetului Iasi.

La sedinta vor participa Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, cel care detine si functia de sef al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Neculai Vitelatu, presedintele Patronatului Întreprinderilor Mici si Mijlocii din Regiunea Nord-Est, Petru Litiu, Consul Biroul Consular al României în Ungheni, Ludmila Guzun, presedintele Raionului Ungheni, Iulia Iabanji, director general al Organizatiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii Republica Moldova.

Adauga un comentariu