Sport

Mai multe echipe romanesti in cupele europene

Publicat: 30 mai 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:222594;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a cerut forului european de profil suplimentarea locurilor cuvenite Romaniei în cupele europene, sansele mai mari de reusita fiind la handbal masculin. „Am facut o solicitare oficiala catre EHF, pentru suplimentarea cu înca un loc de cupe europene, la masculin si feminin. S-a discutat despre asta la finalul saptamanii trecute, la Congresul EHF, iar sansele mai mari sa obtinem un loc sunt la masculin, pentru Challenge Cup, în care ar urma sa joace U Transilvania Cluj. La feminin e mai complicat, pentru ca rankingul Romaniei e mai mare si nu avem dreptul sa înscriem echipe în Challenge Cup, dar chiar si asa, am solicitat un loc în Cupa EHF sau Cupa Cupelor, daca un alt club nu se va înscrie, din cauza problemelor financiare. Asteptam raspunsul în scris din partea EHF”, a declarat Cristian Gatu.
Sistemul de disputare a Cupei Romaniei, competitie castigata deja de campioanele Oltchim Ramnicu Valcea, respectiv HCM Constanta, a facut ca echipele clasate pe locul cinci, adica HCM Roman (feminin) si U Transilvania Cluj (masculin), sa piarda participarea în cupele europene, pentru ca nu au ajuns în finala competitiei. In acest caz, pentru ca cele doua campioane au drept de joc în Liga Campionilor, cele doua formatii ar fi evoluat în Cupa Cupelor. Locurile respective au fost luate de echipele clasate pe locul sapte în Liga Nationala, finaliste ale Cupei Romaniei, adica Otelul Galati (feminin), respectiv Energia Pandurii Targu Jiu (masculin).
Acum, Romania va fi reprezentata la masculin de HCM Constanta (Liga Campionilor), HC Odorhei (Cupa EHF), CSU Suceava si UCM HC Caras-Severin (Challenge Cup) si Energia Pandurii Targu Jiu (Cupa Cupelor). La feminin vor juca în Liga Campionilor Oltchim Ramnicu Valcea (grupe) si U Jolidon Cluj (turul doi), CSM Bucuresti si HC Zalau (ambele în Cupa EHF) si Otelul Galati (Cupa Cupelor).

Adauga un comentariu