National

Mai multe familii de turiști din Maramureș au plecat pe ascuns de la hotelul unde erau cazați, lăsând o pagubă de 12.000 de lei

Publicat: 17 oct. 2020
Au petrecut la un hotel de lux, după care au plecat pe furiș și au lăsat o pagubă de 12.000 de lei
Au petrecut la un hotel de lux, după care au plecat pe furiș și au lăsat o pagubă de 12.000 de lei

Au venit, s-au cazat în apartamente de lux, au chefuit și au plecat fără să plătească. Un grup de turiști din Maramureș au lăsat o pagubă consistentă unui hotel de 4 stele din Băile Felix. Camerele de supraveghere i-au surprins pe turiști în momentul în care plecau pe furiș din hotel, pentru a scăpa de nota de plată de 12 mii de lei. Poliția a deschis o anchetă în acest caz și a pornit pe urma petrecăreților.

Totul a început când cele patru familii din Maramureș s-au cazat pentru două zile în hotelul de patru stele din Băile Felix. Seara au dat o petrecere, pentru că era ziua unuia dintre ei, eveniment care s-a încheiat la 6:00 dimineața, la piscina hotelului.

”Au petrecut și au făcut comenzi la restaurant și la bar într-o sumă consistentă”

„În cursul zilei de sâmbătă au petrecut și au făcut comenzi la restaurant și la bar într-o sumă consistentă. În mod normal, trebuia să plece duminică la prânz, când au venit la recepție și au cerut prelungirea camerelor până a doua zi, pe motiv că sunt mahmuri și nu pot să plece, ceea ce era adevărat”, a povestit Dumitru Fechete, directorul complexului hotelier.

Unul dintre turiști a cerut să i se facă o factură pe firmă, pe care a promis că o va plăti a doua zi cu ordin de plată. Duminică seara însă, după ora 22:00, toate cele patru familii au părăsit hotelul, pe ușa de serviciu. Paguba înregistrată de hotelier este de 12000 de lei.

„Pe cale civilă se pot recupera banii, o să facem și un denunț penal. Din ce am aflat noi despre ei, nu sunt în cea mai bună relație cu legea”, a declarat Dumitru Fechete, directorul complexului hotelier.

Au astupat gura de evacuare a piscinei cu halate și prosoape

Pe lângă faptul că nu au plătit factura de cazare și consumația din restaurant, turiștii au produs și pagube însemnate. Nemulțumiți că angajații hotelului le-au cerut să iasă din piscină pentru a o putea goli și curăța, aceștia au umplut gura de evacuare a bazinului cu halate și prosoape. Canalizarea s-a înfundat și a fost nevoie de intervenția instalatorilor pentru ca piscina să mai poată fi folosită.

Cele patru familii din Maramureș nu au mai putut fi contactate de reprezentanții hotelului, care încearcă acum să își recupereze banii pe cale civilă.

„În cursul acestei dimineți, la Poliția stațiunii Băile Felix a fost depusă o plângere penală împotriva a patru familii din jud. Maramureș sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz de încredere și distrugere”, a confirmat Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Comentarii
Adauga un comentariu