Actualitate

Mai multe femei de serviciu pentru scolile cu teren de sport

Publicat: 26 ian. 2000

Unitatile de invatamant cu teren de sport si sali de festivitate vor avea mai multe femei de serviciu si personal de ingrijire. Conform noilor modificari din normativele prevazute pentru personalul nedidactic, auxiliar si administrativ, suprafetele dupa care se calculeaza numarul de ingrijitori si femei de serviciu s-au marit. De acum inainte, vor fi luate in calcul terenurile de sport, salile de spectacol, iar la grupurile sanitare se vor calcula si peretii.

O alta modificare se refera la numarul de secretari sefi. O scoala va avea cate un secretar sef la 20 de clase (fata de 21 pana acum). A ramas insa neschimbat numarul de pedagogi – unul la 80 de elevi si numarul de paznici sau portari – un post pe tura – asta numai in cazul in care institutia de invatamant detine un bun de valoare. „Nu se precizeaza insa ce inseamna un bun de valoare. Pentru o scoala si un radiocasetofon poate fi bun de valoare”, a spus Camelia Gavrila. De asemenea, unitatile de invatamant primar si prescolar nu vor avea nici de acum inainte paznici sau portari pentru ca nu permite schema.

„Ideal ar fi ca si scolile primare si gradinitele sa aiba macar un paznic. De exemplu, la Scoala primara 14 din Iasi au avut loc mai multe spargeri. Nu este paznic pentru ca nu permite schema de personal”, a mai spus Camelia Gavrila.loading...

Adauga un comentariu