International

Mai multe grupuri de tineri au atacat politistii din Belfast

Publicat: 04 sept. 2012
1

Politistii din Belfast au fost atacati ieri, pentru a doua noapte consecutiv, cu sticle incendiare si tot felul de proiectile. „Dezordinile grave” au izbucnit din nou in nordul Belfastului, iar politia s-a vazut nevoita sa apeleze la tunuri cu apa dupa ce au fost atacati de protestatari in zona Carlisle Circus, informeaza ziare.com. Violente s-au inregistrat si in Antrim Road si Denmark Street, unde un microbuz a fost impins in directia politiei.

Noua politisti au fost raniti, trei dintre acestia necesitand spitalizare, potrivit Federatiei de Politie din Irlanda de Nord. Liderul organismului, Terry Spence, a laudat „curajul” politistilor, spunand ca este „in contrast cu lasitatea brutelor care incercau sa ii omoare”.

Noile manifestari violente survin dupa ce 47 de politisti au fost raniti intr-un atac al republicanilor si loialistilor, in timpul unei parade nationaliste, in aceeasi zona a orasului, duminica noaptea.

Politia le-a cerut liderilor comunitatii sa poarte mai multe discutii inainte de marsuri, care fac parte din seria traditionala de manifestari, programate pentru luna aceasta la Belfast.

Adauga un comentariu