Local

Mai multe infectări cu Covid-19 la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Exclusiv

Publicat: 27 iul. 2020
Mai multe infectări cu Covid-19 la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi - Exclusiv
Covid-19 la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi

În cursul săptămânii trecute au fost depistate mai multe cazuri de infecție cu virusul Covid-19 la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Patru poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Printre cei infectaţi se află doi agenți de la Arest, un agent din departamentul de Logistică și un agent din cadrul Poliției din localitatea Hârlău. Toți cei patru bărbaţi prezintă o stare generală bună.

Polițiștii au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase pentru cel puțin 48 de ore.

Polițist local din Iași, depistat pozitiv cu noul coronavirus

Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și a pus în alertă autoritățile din subordinea municipalității. Conducerea Poliției Locale a demarat o anchetă pentru a se stabili de unde s-a infectat angajatul instituției, iar toți polițiștii locali cu care acesta a intrat în contact în ultimele zile intră în izolare

Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus . Conducerea instituției din subordinea Primăriei Iași a intrat în alertă și a început identificarea persoanelor cu care polițistul local a intrat în contact, aceștia urmând să fie trimiști în izolare. Situația a fost descoperită în cursul zilei de ieri, în urma unor testări de rutină realizate în cadrul Poliției Locale Iași.

„Avem un angajat care a fost depistat pozitiv și am decis ca acesta să intre imediat în izolare. În momentul de față s-a trecut la identificarea tuturor celor care au luat contact cu el în ultimul timp. Nu știm exact perioada când acesta avea incubația și vom considera 14 zile de astăzi înapoi. Am început deja să facem o listă cu persoanele cu care acesta a intrat în contact, iar acestea vor intra în izolare. Nu știm de unde a luat virusul angajatul nostru, cert este că nu din cadrul Poliției Locale”, a explicat Liviu Zanfirescu, director general al Poliției Locale Iași.

Toți polițiștii locali din Iași vor fi testați pentru coronavirus

Ca urmare a incidentului din ziua de 14 iulie 2020, conducerea Poliției Locale Iași a decis ca toți angajații instituției să fie testați pentru coronavirus. Aceste măsuri sunt luate în paralel cu cele regulate, în care angajații instituției poartă măști și mănuși de protecție în timpul programului de lucru.

„Pe lângă măsurile permanente pe care le luăm la nivelul Poliției Locale, cum sunt purtarea de măști și mănuși de protecție și dezinfectarea suprafețelor din spațiile comune, vom lua măsuri suplimentare. Toți angajații vor fi testați în așa fel încât să vedem starea lor de sănătate”, a mai explicat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali urmau să dea concurs de promovare în grad profesional superior

Starea polițistului local de la Secția a IV-a Poliție, zona Tătărași, este stabilă în momentul de față. Acest lucru se întâmplă într-o perioadă în care instituția din subordinea Primăriei Iași care se ocupă de ordinea și siguranța publică pe raza orașului pregătește organizarea examenelor de promovare într-un grad superior. Poliția Locală Iași orgnizează un concurs de promovare a funcționarilor publici, iar în această perioadă se realizează înscrierea dosarelor pentru concursul organizat în data de 10 august 2020 la sediul Poliției Locale Iași din strada Bucium. Reamintim că poliția Locală Iași a împlinit 10 ani de la înființare în ziua de 21 mai 2020. În perioada Stării de Urgență cauzată de COVID-19, zilnic, și-au desfășurat activitatea, în medie, 163 polițiști locali pe străzile din Iași. Pentru încălcarea prevederilor legale, au fost constatate și aplicate un număr de 4.317 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.551.481 lei în perioada respectivă.

Adauga un comentariu