National

Mai multe localități din trei județe au rămas fără curent electric

Publicat: 09 feb. 2021
stâlpi de energie electrică
În ultimele două zile, zeci de localităţi din judeţele din Moldova, în special din mediul rural, au rămas fără energie electrică, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, anunță conducerea Delgaz Grid.

Marți seară, 9 februarie, a fost semnalată o avarie la rețeaua de electricitate. Astfel că, 34 de localităţi din judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava au rămas fără curent electric, din cauza  gheţii depuse pe liniile electrice, dar şi a copacilor căzuţi peste acestea.

În ultimele două zile, zeci de localităţi din judeţele din Moldova, în special din mediul rural, au rămas fără energie electrică, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, anunță conducerea Delgaz Grid.

„Gheaţa depusă pe liniile electrice aeriene, dar şi copacii căzuţi peste acestea, au provocat numeroase avarii în reţelele de distribuţie din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, în special în zonele rurale. De ieri (luni – n.r.), echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează în teren pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit conductoarele rupte sub greutatea gheţii şi din cauza vântului.

Până la această oră, în urma intervenţiilor a fost restabilită alimentarea în toate localităţile din judeţele Bacău, Neamţ şi Vaslui, iar în continuare acţionăm pentru reluarea distribuţiei energiei electrice în 34 de localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava”, se arată într-un comunicat al companiei Delgaz Grid.

Reprezentanţii companiei avertizează că unele zone prezintă conductoare rupte şi există pericolul de electrocutare. De asemenea, stâlpii pot cauza accidente grave, fiindcă sunt avariați și se nu se află în perfect echilibru.

Echipele Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare încearcă remedierea defecţiunilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil.

Încă o avarie la Iași. Zeci de vile au rămas fără curent electric

În data de 28 ianuarie, sute de persoane care locuiesc într-un cartier de la maginea municipiului Iași, mai exact în zona Pietrăriei s-au plâns în legătură cu faptul că nu au curent electric de dimineață de la ora 8.00.

Unii dintre ei susțin că au aflat că ar fi vorba despre o intervenție la rețeaua electrică, dar nu au fost anunțați cu privire la momentul în care furnizarea elergiei electrice va fi reluată.

Sunt afectate aproximativ 50 de case situate în zona străzii Camil Petrescu, din cartierul Pietrăriei.

„Suntem într-o situație disperată. Înghețăm cu toții în case. Am sunat de mai multe ori la E.On si răspunde un robot care spune că sunt lucrări programate in zonă. Nici măcar nu ai cu cine să te certi. Nu ai cui să te plangi. Sunt copii care nu au putut face scoală online. Sunt oameni care muncesc de acasă si au inghetat. Nu stiu daca la noapte vom sta cu totii in frig. Nu se mai poate. Ne-a ajuns cutitul la os. Vorbim cu totii pe wattup si ne plangem unii la altii. Este o comunitate destul de mare afectata”, a precizat Dumitriu Ailoaiei, unul dintre locuitorii din zona respectiva.

Adauga un comentariu