Local

Mai multe școli și grădinițe din Iași intră în modernizare. 31 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a instituțiilor de învățământ

Publicat: 22 iul. 2021
Liceul Tehnologic
Primăria Iași va trece la reabilitarea termică a 14 unități de învățământ din Iași, investiția fiind estimată la 31 de milioane de lei provenite de la BERD

O serie de școli din Iași vor intra în reabilitare în perioada următoare. Primăria Iași va trece la reabilitarea termică a unor unități de învățământ din oraș, valoarea totală a investiției fiind de 31 de milioane de lei. Lista școlilor cuprinde unități din mai multe cartiere

Veste importantă pentru elevii din municipiul Iași. În perioada următoare vor fi demarate proiectele de reabilitare termică a 14 unități școlare din Iași. Durata estimată a lucrărilor este de 18 luni, iar suprafața totală propusă spre reabilitare termică este de aproape 36.000 de metri pătrați. Primăria Iași a stabilit lista instituțiilor de învățământ care vor intra în procesul de reabilitare, proiectul urmând a fi avizat de plenul Consiliului Local Iași la ședința de vineri, 23 iulie 2021.

Unitățile de învățământ propuse spre reabilitare termică au fost împărțite în două loturi. Astfel, în primul lot sunt incluse: Grădinițele cu program normal nr. 11 (strada Decebal, nr. 25 bis) și nr. 21 (Șoseaua Națională, nr. 64). În calcul intră și Grădinițele cu program prelungit nr. 9 (strada Otilia Cazimir, nr. 31) și nr. 25 (strada Argeș, nr. 5). Totodată, Primăria va investi și în Colegiile Tehnice „I. C. Ștefănescu” (bulevardul Socola, nr. 51-53), „Dimitrie Leonida” (bulevardul Socola, nr. 188-190) și cel de Transporturi și Construcții (bulevardul Socola, nr. 82).

În lotul al doilea sunt incluse și Școlile Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” (strada Buridava, nr. 10), „Elena Cuza” (stradela Canta, nr. 10) și „George Coșbuc” (strada Prof. I. Simionescu, nr 16); Liceul Tehnologic „Petru Poni” (bulevardul Socola, nr. 110). În calcul intră și Liceul Teoretic „Waldorf” (Calea Chișinăului, nr. 132 bis); Colegiile Tehnice de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” (strada M. Sturdza, nr. 43) și „Mihail Sturdza” (strada M. Sturdza, nr. 2). Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 31 de milioane de lei, sumă cu TVA. Din cele 31 de milioane de lei, circa 12 milioane sunt lucrările estimate pentru primul lot, restul banilor fiind direcționați pentru lotul 2.

Finanțare BERD pentru școlile și grădinițele din Iași

Proiectul va fi derulat cu fonduri provenite de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Și alte investiții din Iași au fost derulate cu fonduri de la BERD. Un astfel de proiect este și cel privind modernizarea depoului de tramvaie din zona Dacia.

„Fondurile provin parțial dintr-o finanțare rambursabilă externă în valoare de aproximativ 21 de milioane de euro, obținută de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Pe lângă lucrările menționate, din fondurile BERD va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cinematograful „Dacia” și va fi modernizat depoul Companiei de Transport Public din zona Dacia. Un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului care vizează reabilitarea termică a celor 14 unități școlare va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local de vineri, 23 iulie”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Adauga un comentariu