Local

Mai mulţi angajaţi APIA, testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Doi intre funcţionari se află în spital

Publicat: 31 iul. 2020
Mai mulţi angajaţi APIA, testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Doi intre funcţionari se află în spital
Mai mulţi angajaţi APIA, testaţi pozitiv cu noul coronavirus

Centrul APIA a fost închis din cauza virusului COVID-19! Mai mulți angajați ai unui Centru local al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din județul Iași au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Centrul APIA a fost închis din cauza virusului SARS-COV-2

Instituția a fost închisă timp de mai multe zile, perioadă în care s-a desfășurat ancheta epidemiologică și decontaminarea sediului. Activitatea centrului local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a fost reluată zilele trecute.

La centrul local APIA Vlădeni, din județul Iași, patru din cei șase angajați au fost testaţi pozitiv la COVID-19, iar instituția a fost închisă pemtru circa 14 zile. În momentul de fată, doi dintre cei depistați pozitiv se află internați în unitatea spitalicească, iar ceilalți doi au fost externați recent.

Centrul Local Vlădeni a fost redeschis luni, pe data de 27 iulie, în momentul în care s-a terminat perioada de izolare a celorlalți doi angajați care au primit rezultat negativ la test.

„În momentul în care a fost semnalat, pe 12.07.2020, un angajat testat pozitiv cu virusul COVID-19, Centrul Local Vlădeni a fost închis, atribuțiile acestuia fiind preluate de către celelalte Centre locale, activitatea desfășurându-se în continuare. (…) În perioada în care Centrul local a fost închis, s-a realizat decontaminarea acestuia.”, au transmis reprezentanții Centrului Județean APIA Iași.

În cadrul APIA Centrul județean Iași funcționează nu mai puţin de opt Centre locale cărora le sunt arondate localitățile din județ, respectiv Iași, Scânteia, Hârlău, Pașcani, Țibănești, Târgu Frumos, Vlădeni și Răducăneni.

Angajații CTP Iași, băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19

Angajații CTP Iași din cadrul TESA au fost băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19 în cadrul instituției, iar 11 salariați au fost depistați pozitiv. „I-am izolat pe angajați pentru că avem această posibilitate și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții speciale și cu lămpi cu UV”, a declarat directorul Cristian Stoica

Angajații CTP Iași  din cadrul personalului TESA au fost băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19 în cadrul instituției. Nu mai puțin de unsprezece angajați au fost depistați pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 în urma unor teste de rutină, iar conducerea CTP Iași a dispus de urgență măsuri pentru limitarea raspândirii virusului, iar activitatea din birouri a fost reorganizată.  Testele au fost efectuate în cursul acestei săptămâni, iar directorul general al CTP Iași a decis să se ia măsuri urgente pentru a preveni răspăndirea virusului.

„Conform informațiilor pe care le avem la acest moment, 11 angajați din rândul personalului TESA au contractat virusul Sars-CoV-2. Am testat toți angajații și urmează să vedem rezultatele finale ale testelor, iar DSP să ne comunice situația. Deocamdată i-am izolat pe angajați pentru că avem astfel de posibilități și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții chimice speciale și cu lămpi cu UV”, a explicat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Angajații CTP Iași lucrează prin rotație sau prin telemuncă

La scurt timp după aflarea rezultatelor, CTP Iași a dispus de urgență măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Activitatea din birouri a fost reorganizată, în fiecare dintre acestea lucrând doar o singură persoană, prin rotație, în timp ce restul angajaților activează în regim de telemuncă.

Totodată, CTP Iași efectuează testarea COVID-19 pentru toți cei aproximativ 90 de angajați din cadrul personalului TESA. În funcție de evoluția situației angajaților și a rezultatelor, vor fi readaptate măsurile de reorganizare a activității.

Adauga un comentariu