Eveniment-Social

Mai multi bani de la CJAS Iasi in vistieria Institutului de Oncologie

Publicat: 13 iul. 2014
1

Dupa zile intregi de negocieri, raportari si discutii, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS) a impartit banii in vistieriile unitatilor medicale. Cea mai semnificativa crestere a fost in cazul Institutului Regional de Oncologie Iasi, care dupa semnarea noului contract-cadru a obtinut un buget mai mare cu 37 la suta fata de anul trecut. Aceasta crestere se datoreaza in principal si celor trei acceleratoare de particule care functioneaza in acest moment si care vin in sprijinul pacientilor din intreaga regiune a Moldovei. Cei aproximativ 4,5 milioane lei s-au acordat dupa ce s-au impus si o serie de conditii drastice.

Reprezentantii CJAS Iasi vor controla indeplinirea obiectivelor propuse de fiecare spital in parte si vor sanctiona dur orice abatere. Pentru conducerea Institutului de Oncologie, aceasta crestere de buget inseamna si asumarea unei serii de responsabilitati. Principala se refera la pacientii care au nevoie de radioterapie. Acestia nu se vor mai trezi pe liste lungi de asteptare, fiind asigurati de promptitudinea si calitatea serviciilor, iar lista de asteptare nu va depasi trei saptamani. Pacientii asteapta cu nerabdare si demararea lucrarilor de reabilitare a fostei Policlinici din Tatarasi, care se va transforma intr-un spatiu de cazare pentru bolnavii din alte judete programati la acceleratoarele de particule. Spitalul Sf. Spiridon Iasi ramane totusi unitatea spitaliceasca cu cel mai mare buget, de aproximativ 10 milioane de lei. In clasament urmeaza Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iasi, care a primit in jur de 5 milioane lei. Si conducerea Spitalului de Boli Infectioase Iasi este multumita de bugetul de pana la sfarsitul anului, inregistrand o crestere de 8 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Comentarii
  • cum nu sunt liste de asteptare la sectia de RADIOTERAPIE???PACIENTII ASTEAPTA 2-3 luni deoarece nr de paturi este insuficient pt zona moldovei.cazarea de la tatarasi ar rezolva problema pacientilor,singurul centru de radioterapie este la iasi, centrul de la bacau este inchis,bolnavi de cancer au de suferit datorita pro foarte tarziu, luati atitudine si rezolvati urgent aceasta problema cu cazarea

  • IN CENTRELE DE RADIOTERAPIE ESTE AGLOMERATIE MARE,ASTE=FEL CA LISTELE DE ASTEPTARE SUNT DESTUL DE LUNGI,BOLNAVIISUNT EXTREM DE REVOLTATI,DE 3 ANI DE ZILE NU AU GASIT SOLUTII PT A REZOLVA CAZAREA DE LA TATARASI,NIMENI NUMAI ZICE NIMIC.AR TREBUI,TOTUSI SA SE GANDEASCA LA DRAMA PRIN CARE TREC ACESTI BOLNAVI DE CANCER,BOLNAVII NU SI PERMIT ASTEPTAREA….

Adauga un comentariu