Economic Local

Mai multi bani de la stat pentru iesencele antreprenor

Publicat: 07 aug. 2017

Femeile care vor sa infiinteze afaceri cu bani de la stat au mai multe sanse sa obtina sume considerabile. Suma totala pusa la bataie in cadrul programului „Femeia antreprenor (manager)” este de un milion de lei, in crestere fata de anul trecut, cand s-au alocat 500.000 de lei. Iesencele pot depune proiecte la sediul Oficiului Teritorial pentru Dezvoltarea Intreprinderilor mici si mijlocii Iasi. In cadrul acestui program, femeile care fac sau vor sa faca afaceri vor putea urma cursuri, seminarii si workshopuri de antreprenoriat.

O schimbare importanta este faptul ca programul nu va mai oferi insa granturile de pana la 50.000 lei pentru firmele detinute de femei, asa cum era pana acum. Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii isi propune ca obiective stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii structurilor economice private, infiintate de catre femei prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Citeste si : Iesenii asteapta banii de la stat pentru dezvoltarea afacerilor

De asemenea, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si facilitarea accesului femeilor antreprenor la sursele de finantare sunt importante, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si al prejudecatilor existente la nivel local. Inca de la inceputul programului, femeile din Iasi, dornice sa devina propriul sef, au depus proiecte, insa niciunul nu a fost suficient de bine pus la punct pentru a fi finantat.loading...

Adauga un comentariu