Eveniment-Social

Mai multi elevi de la un colegiu din Pascani s-au implicat intr-un proiect umanitar – FOTO

Publicat: 09 nov. 2014

Cu ocazia Zilelor Colegiului National „Mihail Sadoveanu”, catedra de Religie ortodoxa a desfasurat trei activitati în care s-au implicat elevii claselor V-XII. Este vorba despre expozitia „Din lumina îngerilor” in care s-au realizat lucrari deosebite ale elevilor realizate în grafica, culoare sau tehnici precum origami si quilling; concurs de creatie literar-artistica „Cuvinte luminate”, unde elevele Chelariu Andreea, Lupu Marilena si Chiperi Andreea au obtinut în aceasta ordine primele trei locuri. De asemenea, a mai fost realizata si macheta unei biserici cu ajutorul elevelor Andrei Oana si Vârlan Bianca.

Cea de-a treia activitate a avut caracter caritabil si a vizat copiii de la Centrul de zi, sustinuti de Asociatia „Lumina si Dar”, care este înfiintata cu ajutorul unor oameni inimosi si are în vedere oferirea de sprijin scolar si de adaptare la nevoile societatii unor copii ce provin din familii defavorizate. „Asociatia desfasoara un program after-school cu copii din clasele V-VIII si  din clasele 0-IV. În prezent, în proiect sunt înscrisi 30 de copii, coordonati de domnisoara Alexandra Robescu si ajutata în mod constant de voluntarii de la A.T.O.R. si cei de la „SANSA 2010”, cele doua asociatii din Pascani, oferind în felul acesta copiilor sprijin, în vederea efectuarii temelor”, au precizat cei implicati in activitati.

În data de 7 noiembrie, catedra de Religie de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” a initiat o actiune filantropica prin elevii clasei a VI-a A, sustinuti de câtiva elevi de la clasa a X-a D, cei mici mergând la Asociatia „Lumina si Dar” pentru a-i cunoaste si ajuta pe copiii de acolo. „Elevii s-au pregatit cu multe dulciuri, jucarii si hainute pentru beneficiarii proiectului, iar atmosfera a fost una emotionanta. Desi la început timiditatea îi impiedica pe micuti sa interactioneze, dupa ce si-au ales câte o jucarie, între cei prezenti s-a stabilit o legatura frumoasa, care i-a miscat pe toti. Personal, va marturisesc ca am simtit multa emotie vazând cum elevii au renuntat la propriile dulciuri pentru bucuria copiilor ce provin din familii defavorizate. Eu sunt voluntar la „Lumina si Dar” înca de când a început acest proiect si va marturisesc ca bucuria si zâmbetul oferit de un copil sunt cele mai curate lucruri pe care le poti vedea în aceasta lume. Si le-am vazut! Si în ochii celor ce au daruit si în ochii celor ce au primit dulciuri, jucarii, carti si hainute”, a precizat Gândac Ionut Daniel, voluntar în proiect.

Adauga un comentariu