Local

Mai multi membri importanti ai PNL Iasi au fost citati de Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi audiati

Publicat: 12 mai 2018
1

Aproximativ 20 de membri importanti ai PNL Iasi, ce au fost prezenti la o sedinta a Biroului Politic Judetean din 2016, au fost citati de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi audiati in contextul devenirii senatorului Iulia Scantei membru al PNL Iasi.

Sunt prezente suspiciuni cu privire la presupuse fapte de fals, plangerea fiind facuta de catre un membru al PNL. Dragomir Tomaseschi, fost copresedinte al PNL pe municipiul Iasi, sustine ca Iulia Scantei ar fi ajuns senator fara a fi si membru de partid, incalcandu-se, astfel, normele legale si statutare ale partidului. Acesta a catalogat-o pe senatoare ca fiind o "impostoare politica ajunsa senator prin fals".

Pe scurt, in plangere se mentioneaza ca Scantei ar fi fost validata de catre Biroul Politic National al PNL pentru a deschide lista de candidati la Senat desi, la acel moment, nu ar fi avut calitatea de membru de partid.

De asemenea, procurorii vor sa mai afle daca la nivelul organizatiei municipale a PNL a fost luata o decizie cu privire la adeziunea depusa de Iulia Scantei, decizie ce ar fi trebuit votata si, eventual, validata in BPJ. In plus, anchetatorii mai sunt interesati si de data exacta la care Scantei a fost inregistrata in Registrul National al membrilor PNL

Adauga un comentariu