Actualitate

Mai mulţi polițiști constănțeni, testați pozitiv cu Covid-19

Publicat: 11 iul. 2020
Mai mulţi polițiști constănțeni, testați pozitiv cu Covid-19
Mai mulţi polițiști constănțeni, testați pozitiv cu Covid-19

Mai mulţi poliţişti din Constanţa au fost diagnosticaţi cu SARS-COV-2. Patru poliţişti de la BCCO Constanţa au ieşit pozitivi la testul pentru noul coronavirus.

„Avem patru poliţişti de la BCCO Constanţa testaţi pozitiv cu COVID-19. S-a efectuat dezinfecţia sediului, iar ancheta epidemiologică este în curs”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Polițiști infectati cu noul coronavirus

Este alertă în Ministerul de Afaceri Interne, după ce alți doi polițiști din București au devenit suspecți de coronavirus.

Unul dintre polițiști este căsătorit cu un cadru medical care lucrează la Spitalul Gerota, acolo unde un fost ofițer s-a prezentat cu simptome de coronavirus. Al doilea polițist a fost la spitalul cu pricina pentru a-și face un set de analize.

Bărbatul de 60 de ani depistat cu coronavirus chiar în spitalul Ministerului de Interne este unul dintre foştii şefi ai Poliţiei Capitalei şi este acum angajat la ADP Sector 4.

Medicii spun că bărbatul a avut simptome complet diferite față de cele întâlnite la restul pacienților infectați cu COVID 19, motiv pentru care acesta nu a fost izolat încă de la sosirea în spital.

Însă, la câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19.

Polițist confirmat cu Covid-19 a decedat

Șeful de post din Ipotești, infectat cu noul coronavirus a decedat. Polițistul, în vârstă de 49 de ani a fost internat pe data de 28 mai. Pentru ca starea s-a înrăutățit, medicii au decis să-l transfere la București.

Virusul a fost transmis și adjunctului său care mai departe a transmis virusului în întreaga familie: soției, celor doi fii și nepoatei.

Coronavirusul este încă foarte prezent în România

În data de 13 iunie 2020, un număr de 31 de muncitori pakistanezi din campusul de la Vădeni au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19, au informat reprezentanţii Prefecturii Brăila.

„Rezultatele testelor efectuate ieri, 12 iunie, de la muncitorii pakistanezi din campusul de la Vădeni, au sosit astăzi (sâmbătă n.r.) şi se prezintă astfel: 31 teste pozitive, un rezultat neconcludent (va fi reanalizată proba) şi 67 negative. Pacienţii infectaţi sunt internaţi în spital”, a anunţat Prefectura Brăila.

Un poliţist de frontieră diagnosticat cu COVID-19

Un poliţist de frontieră diagnosticat cu COVID-19. Numărul angajaţilor MAI din Dolj infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 30

Un poliţist de frontieră de la Bechet a fost diagnosticat, marţi, cu infecţie cu SARS -COV2. Bărbatul ar fi luat virusul de la o colegă de serviciu cu care făcea naveta, dar care nu avea simptome ale bolii, spun surse locale.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Dolj, 12 poliţişti care au intrat în contact cu bărbatul diagnosticat cu COVID-19 au fost scoşi din misiuni şi sunt în izolare. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

“ Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a dispus readaptarea dispozitivului cu poliţişti de frontieră din cadrul celorlalte ture de serviciu, astfel încât să se poată executa misiunile specifice de supraveghere şi control. Totodată urmează să se efectueze decontaminarea sediului sectorului şi a autovehiculelor din dotare.”, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Dolj.

În acest moment, se află 22 de jandarmi şi 2 poliţişti internaţi în spital. Șase jandarmi de la Gruparea Mobilă Craiova au fost deja externaţi, iar 12 poliţişti de frontieră se află în autoizolare la domiciliu.

Aproximativ 140 de angajaţi MAI din Dolj, Olt şi Vâlcea au fost testaţi pentru COVID-19.

Adauga un comentariu