Local

Mai multi soferi au ramas fara permis. Politistii i-au prins incalcand legea

Publicat: 24 oct. 2017
1

Politistii Biroului Rutier Iasi au organizat in municipiul Iasi doua actiuni pentru combaterea accidentelor rutiere generate de neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si nerespectarii regulilor de circulatie de catre pietoni. Au fost aplicate 71 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 24.215 lei, dintre care 5 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 15 pentru traversare neregulamentara. Au fost retinute 5 permise de conducere si retrase 2 certificate de înmatriculare.

Citeste si : Actiuni peste actiuni ale Politiei Rutiere, accidente pe banda rulanta

Un barbat, de 41 de ani, a condus un autoturism dinspre soseaua Nicolina catre piata CUG si nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar în traversare. Acesta a fost sanctionat cu amenda contraventionala în valoare de 540 lei si s-a dispus masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pe o durata de 30 de zile. Un tânar, de 21 ani, din municipiul Iasi, a traversat soseaua Nicolina prin loc nepermis pietonilor, fiind sanctionat contraventional

Comentarii
  • Polițiștii comunitari sau transformat in pandaci de stații de autobuz si zebre rutiere! Au primit atribuții neconforme cu pregătirea lor. Desii se recomanda, dacă ii intrebi, a fi polițist de la poliția rutiera, după ce primesti procesul – verbal de constatare, citesti ca este de fapt, polițist de la o secție locală a orașului! Nu asta ar fi problema, ci faptul ca mint cu nerușinare, inventează situații, asemenea procurorilor, precum ca ai încălcat o regula rutiera! Cel mai frecvent se postează in apropiere de trecerile de pietoni, opresc pur si simplu mașini, după cum au chef si aplica amenzi, suspenda permise, pe motiv ca nu ai dat prioritate unor pietoni care aveau intenție de trecere, chiar dacă pietonii nu au traversat, nu au pus piciorul pe carosabil, ci doar stau pe trotuar in dreptul zebrei! Halal poliție locală, au rezolvat toate problemele locuitorilor, din plictiseala s-au transformat in “ pandaci toxici”, un Garcea modern!

Adauga un comentariu