Eveniment-Social

Mai putine mijloace de transport la strada

Publicat: 14 mart. 2011
1

Sefii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) se gandesc sa reduca numarul mijloacelor de transport scoase la strada in afara orelor de varf. Astfel, pe fiecare traseu de tramvai, dupa o anumita ora, va fi cu cate un mijloc de transport mai putin, fata de graficele normale. Oficialii RATP afirma ca, dupa ora 17.00, tramvaiele sunt mai mult decat suficiente. Reducerea va afecta si autobuzele de pe traseele 28 (Alexandru cel Bun – Copou), 43 (CUG – Pacurari) si 43 barat (CUG – Copou). „In urma monitorizarilor facute in trafic privind gradul de incarcare a mijloacelor de transport in comun, am constatat ca multe dintre acestea circula cu foarte putini calatori dupa un anumit interval de timp. Prin urmare, dupa ora 17.00, cate un mijloc de transport de pe aceste trasee va fi retras. In schimb, ele vor circula doar la orele de varf. La tramvaie, ca urmare a modernizarii liniilor, spatiile de asteptare care se vor crea prin retragerea vagoanelor vor fi recuperate printr-o parcurgere mai rapida a traseului. La autobuze, de obicei, dupa ora 17.00, traficul este mai lejer, astfel ca se poate recupera si aici”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Schimbarile ar urma sa intre in vigoare din aceasta saptamana, dupa ce oficialii RATP vor stabili exact la ce mijloace de transport vor renunta.

Comentarii
  • sa-i F,U,T si asa erau putine si veneau ca dracu …cand unul dupa altul cate 3 cand unul la 30 min …sa traiasca comunistul de adrian mihai!!

  • Domnilor de la RATP,de ce va intrebati ce mijloace de transport sa nu scoateti.Se stie ca cele mai consumatoare sunt tramvaile,o sa spuneti ca sunt ecologice,dar si autobuzele pe care le aveti sunt ecologice,ca au euro 3.Apoi ai sa vedem cit costa energia electrica,si cit de lungi(mari)sunt tramvaile,pai astea consuma nu gluma.Stiu ca unele regi din tara,si din afara tari au renuntat la tramvaie.

  • Sa scada preturile daca vor sa circule pline de calatori.Pretul exagerat de mare este reala cauza pentru care cetatenii renunta la serviciile si-asa proaste ale RATP-ului.

  • Micsorati microbuzul 28 Dacia,ca e si asa prea mare. Daca se urca 3 babe si 2 mosi,care dau din coate si striga dupa locuri e deja, prea mult.Faceti ca microbuzul sa fie jumate decat e acum si o sa incapa doar o baba si un mos. Si atunci sa vedei economie….

  • Valentin, stici stratul de ozon de pomana cu respiratia ta… Ce mentalitate de javra ai! Si mai esti si dezinformat sau mincinos… Plus datator cu parerea, ca un rumin cu lant la gat si covrig in maini ce te afli…

  • RATP-ul mai bine se gindea la o reducere la legitimatile de calatorie,pe cine va hotara sa opreasca din circulatie prea putin ma intereseaza,si asa nu stiu cei cu conducerea aia de acolo.La-si intreba pe acel domn cu numele de tramvai cu minte,ce a vrut sa spuna ca nu are nici o rima.

  • …Si uite asa vor prospera la noi in Romanica taximetristii, vanzatorii de autovehicule si pompele de carburanti, iar guvernantii si presa se tot intreaba zilnic de ce avem asa de multe masini pe strazi, raportat la nr. de locuitori si la marimea tarii noastre. Ba chiar mai mult, unii considera ca nr. masinilor e direct proportional cu puterea de cumparare si cu nivelul de trai al romanilor si ca din cauza ca suntem bogati avem asa de multe masini (second hand), nicidecum din nevoia de a ajunge in timp util la destinatie.
    Tipic romanesc!

Adauga un comentariu