National

Mai putine ore de limba romana la gimnaziu. Latina si cultura civica devin istorie

Publicat: 12 ian. 2016
1
Reprezentantii Ministerului Educatiei distrug si ce a mai ramas bun in invatamant, acestia lansand in dezbatere publica trei propuneri de modificare ale planului-cadru pentru ciclul gimnazial. Astfel, elevii de la clasa a V-a vor avea o ora in minus de limba si literatura romana, nu vor mai invata limba latina si nici cultura civica. In schimb, elevii vor studia despre drepturile copilului, tehnologia informatiei si a comunicatiilor, iar programa va include si ore de educatie pentru sanatate. Expertii care se ocupa de evaluarea calitatii in Educatie sustin ca masurile nu vor aduce nici un beneficiu.
Specialistii de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), institutie care functioneaza in cadrul Ministerului Educatiei, spun ca solutiile pentru revitalizarea invatamantului ar fi angajarea unor profesori titulari si bine pregatiti, o programa care sa tina cont in primul rand de cerintele elevilor si materiale didactice moderne.

Vezi si Primarul care cunoaste trei limbi straine: engleza, franceza si romana! 

Comentarii
  • Oricum majoritatea elevilor cand termina liceul sunt semianalfabeti… Mai bine sa scoata aceste ore coplet si sa-i invete zidaria… Asa ca mai au un viitor… In 10-15 ani, cu sprijinul nepretuit al „oamenilor politici”, in primul rand romani, vom fi o natie de retardati ….

Adauga un comentariu