Local

Mai putini bani de la UE pentru fermieri in urmatorii 6 ani

Publicat: 02 ian. 2014
1

Iesenii interesati de accesarea fondurilor europene vor avea la dispozitie mai putini bani in perioada 2014-2020. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va avea disponibile pentru aceasta perioada fonduri in valoare de 7,1 miliarde euro, în scadere cu un miliard de euro fata de 2007-2013.
Numarul de masuri in cadrul carora vor putea depune proiectele se va reduce la jumatate, iar perioada depunerii proiectelor si evaluarea lor va dura cel mult 2 sau 3 luni. În viitorul program de finantare vor fi mentinute masurile privind infrastructura rurala, dezvoltarea si modernizarea exploatatiilor agricole, procesarea produselor agricole, înfiintarea de întreprinderi mici si mijlocii si sustinerea tinerilor din mediul rural.
Iesenii au solicitat cateva sute de milioane de euro de la Uniunea Europeana. Numarul proiectelor depuse in ultimii 5 ani a fost de 4.289, banii fiind solicitati pentru achizitionarea de utilaje, dezvoltarea fermelor sau infiintarea unor noi afaceri in agricultura. Mai mult de jumatate din fermierii care au avut aceste proiecte au semnat deja contractele de finantare, in numar de 2.750, cu o valoare eligibila de 274,9 milioane de euro.

Adauga un comentariu