National

Mai rău ca la grădiniță! Florin Cîțu iese la atac după ședința de Guvern. Ținta: Violeta Alexandru

Publicat: 19 aug. 2020
ALT=«Florin Citu si Violeta Alexandru»
Florin Citu si Violeta Alexandru

Mai rău ca la grădiniță! După ce Violeta Alexandru, ministrul Muncii l-a „pârât” pe Florin Cîțu în ședința de Guvern că nu ar fi fost alocate fonduri pentru toate măsurile active, ministrul de Finanțe a ieșit la atac. Acesta a afirmat că prin rectificarea bugetară banii alocați pentru măsurile active vor ajunge în toate conturile.

„Nu înţeleg această declaraţie (n.r. a ministrului Muncii din debutul şedinţei de Guvern), pentru că la rectificarea bugetară au fost alocate resursele pentru toate măsurile active. Banii sunt acolo, la Ministerul Muncii, dar există etape ca să ajungă în conturi şi acest lucru se întâmplă imediat după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă pentru rectificarea bugetară.

Acest lucru s-a întâmplat aseară (n.r. marţi, 18 august 2020), după ce cei de la CES (n.r. Consiliul Economic şi Social) au ţinut o şedinţă deschisă vreo cinci zile pentru a da un aviz acestei rectificări a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă şi, bineînţeles, banii sunt viraţi nu numai în contul Ministerului Muncii, ci în toate conturile. Banii pentru toate măsurile active au fost alocaţi prin rectificarea bugetară”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban: „Prioritate zero alimentarea imediată a conturilor”

Ludovic Orban, prim-ministrul României a cerut Ministerului Finanțelor Publice, la începutul ședinței de Guvern, să considere principala prioritate alimentara conturilor din care se vor face plăți către agenții economici, referindu-se în special la cei care au aplicat măsuri active de susținere privitoare la piața muncii.

„O să solicit Ministerului Finanţelor, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a rectificării, alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active, 41,5% din salariul brut pentru angajaţii care au revenit în activitate după şomajul tehnic şi măsurile active (…) pentru persoanele aflate aproape de pensie şi pentru românii care s-au întors din diaspora şi sunt în căutarea locurilor de muncă. (…) Deci, prioritate zero alimentarea imediată a conturilor, astfel încât să putem să facem plăţile către agenţii economici care au formulat solicitări”, a declarat Ludovic Orban.

Atunci când s-a adresat ministrului Muncii, accentuându-i că Guvernul trebuie să fie gata să efectueze plățile, Violeta Alecandru a răspuns:

„Noi suntem pregătiţi, ne lipsesc fondurile pentru a efectua plăţile, toate dosarele au fost verificate, suntem cu ele la zi”

Coronavirusul, transformat din problemă mondială în joc politic la nivel național. Florin Cîțu: „V-am dat șah mat”

Coronavirusul, transformat din problemă mondială în joc politic la nivel național. În contextul pandemiei de SARS-CoV-2 autoritățile din întreaga lume duc o luptă crâncenă atât cu virusul care face zilnic sute de mii de victime cât și cu criza economică provocată de acesta. În România situația stă cu totul altfel. În loc să se ducă o luptă pentru cetățeni, membrii Executivului duc un război de orgolii cu Opoziția. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, pe fondul rectificării bugetare, a lansat un mesaj direcționat spre Partidul Social Democrat.

Jocurile politice ating un alt nivel…rușinos

Fiecare român așteaptă soluții concrete de la Guvernul Orban. Totuși, cu fiecare apariție sau declarație a unui membru din Executiv, poporul asistă la un schimb de replici ieftine, transformat în această seară de Florin Cîțu într-un joc imaginar de șah. Prin rectificarea bugetară anunțată astăzi, ministrul de Finanțe consideră că a dat „șah mat” social democraților. Pentru acesta, dar și pentru alți liberali, anihilarea Opoziției reprezintă principalul interes.

Disfuncționalitatea din Sistemul de Sănătate public sau din cel al Muncii nu reprezintă un punct de interes pentru acesta. În această perioadă românii se tem de coronavirus și se miră de aparițiile publice ale guvernanților.

„Socialiștii sunt disperați. Țipă, amenință, se vaită.

De ce?

Pentru că am arătat că deși suntem în perioada de criza economică am reușit să facem investiții record și să mărim pensiile mai mult decât a făcut-o PSD vreodată.

Oticat ar țipa socialiștii cifrele nu le pot schimba. PNL a crescut punctul de pensie cu 177 de lei și pensia minimă cu 96 de lei.

Provocare pentru Ciolacu și gașca lui. Găsiți o alta țară care creste pensiile și investițiile și mai ales arătați când a crescut PSD pensiile cu o suma mai mare ?

V-am dat șah mat”, se arată în mesajul ministrului de Finanțe.

Adauga un comentariu