Eveniment-Social

Mai sunt 26.000 de carduri de sanatate neridicate de ieseni

Publicat: 03 iun. 2015
1

La Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi au mai ramas 26.000 de carduri neridicate de catre asigurati. Conducerea institutiei preconizeaza ca in urmatoarele doua luni va fi foarte aglomerat, pentru ca multi dintre iesenii care lucreaza in strainatate se reintorc acasa.

„In prezent nu este aglomeratie, dar ne asteptam ca in lunile de vara sa vina din ce in ce mai multa lume. Se reintorc persoanele care muncesc in strainatate care isi platesc asigurari de sanatate aici si vor veni sa-si ia cardul de sanatate. Din 56.000 de carduri pe care le-am primit de la Posta, mai avem de distribuit 26.000. Rugam medicii de familie care doresc sa vina in sprijinul asiguratilor sa se deplaseze la CAS pentru a ridica cardurile acestora si a le distribui apoi titularilor. Ma refer la asiguratii care din diferite motive, cum ar fi cei in varsta din mediul rural, nu pot sa vina la CAS pentru a lua cardul. Avem toata disponibilitatea pentru a-i ajuta”, a declarat Robert Danca, director-presedinte la CAS Iasi.

Acesta a tinut sa precizeze ca nu exista refuzuri din partea furnizorilor de servicii medicale pentru asiguratii care inca nu au intrat in posesia cardului de sanatate. Orice asigurat va fi obligat sa prezinte cardul de sanatate ori de cate ori apeleaza servicii medicale. Iesenii care nu au intrat inca in posesia acestui document trebuie sa se adreseze reprezentantilor Casei de Asigurari de Sanatate Iasi.

Adauga un comentariu