Scena artistica din Romania

Maia Morgestern a împlinit 59 de ani. Cum a petrecut actrița

Publicat: 05 mai 2021
Maia Morgestern alaturi de familia sa
Maia Morgestern a împlinit 59 de ani pe 1 mai și a sărbătorit alături de cei dragi.

Maia Morgestern a împlinit 59 de ani pe 1 mai și a început petrecerea de Paște mai devreme. Alături de marea actriță au fost ei mai dragi oameni din familie, cei trei copii ai ei și Claudiu Istodor. Vedeta are un fiu Tudor Istodor, actor,  și două fete mai mici , Eva Leea Cabiria Istodor (22 de ani) și Ana Isadora Istodor (18 ani).

Pe pagina personală de Facebook, Tudor a postat o imagine cu întreagă familie.

Maia Morgestern a împlinit 59 de ani – Lucruri mai puțin știute despre aceasta

Numele întreg al vedetei este Maia Emilia Ninel Morgenstern și s-a născut în București, într-o familie de evrei. A studiat la Academia de Teatru și Film între anii 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

În germană, numele de Morgenstern înseamnă „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul „Prea cald pentru luna mai”, în regia Mariei Callas Dinescu.

Potrivit unui zvon recent, Maia ar lucra alături de Mel Gibson și Jim Caviezel la un nou film „The Passion of the Christ: Resurrection”. Dintre proiectele Maiei Morgestern mai amintim „What About Love” și „Harvest”.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea și a depus o plângere la poliție.  În urma analizării mesajului de către Direcţia de Investigaţii Criminale, s-a ajuns la concluzia că adresa de IP de a autorului nu este cea reală.

Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Eurodeputatul Dacian Cioloș: „Mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat marii noastre actrițe Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc de Stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor. Sunt șocat de violența de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranța etnico-religioasă și rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern.

Credeam că am învățat cu toții lecțiile istoriei și că acesta este un capitol încheiat. Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze aceste amenințări de neconceput. Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc și de toți cei care s-au simțit amenințați de această manifestare reprobabilă”.

Maia Morgestern a împlinit 59 de ani pe 1 mai si a sărbătorit alături de cei dragi.

Adauga un comentariu