International

Maica Tereza va fi CANONIZATA maine. De ce e CONTESTATA sfanta cu origini ROMANESTI

Publicat: 03 sept. 2016
1

Maica Tereza va fi canonizata duminica, 4 septembrie, de catre Papa Francisc in cadrul unei ceremonii la Vatican. Maica Tereza a fost beatificata in 2003 de marele sau sustinator, Papa Ioan Paul al II-lea, iar acum va fi declarata sfanta.

Papa Francisc oficiaza slujba la care vor veni 12 sefi de state si de guverne carora inca nu li s-a dat numele in presa internationala.

Scriitorul Dan Ciachir a povestit ca Maica Tereza s-a autonumit „creion in mana lui Dumnezeu”, creionul fiind cel mai umil instrument de scris.

Maica Tereza a fost distinsa, in 1979, cu Premiul Nobel pentru Pace, pentru o viata inchinata semenilor din lumea intreaga. Ceremonia de decernare a avut loc la 10 decembrie 1979, iar Maica Tereza a primit premiul ”Spre slava lui Dumnezeu si in numele celor saraci”. La acel moment, Maica Tereza a refuzat masa aferenta spunand ca decat sa faca acea receptie, mai bine bine hraneste 2.000 de saraci, motiv pentru care s-a facut pranz crestin.

Maica Tereza s-a dedicat in intregime semenilor sai, ingrijind copii sau alinand suferinte, a deschis o scoala in aer liber si o casa pentru cei fara adapost si a convins autoritatile locale sa faca donatii pentru aceasta cauza, potrivit DCNews. Prin eforturile Maicii Tereza, milioane de bolnavi si muribunzi au primit adapost si au fost tratati in dispensare mobile sau in clinici specializate si sute de mii de copii abandonati au fost ingrijiti si dati spre adoptie.

Intr-o zi, un ziarist, vazand-o cum spala un bolnav cu rani grave, a spus: ”Eu n-as face asa ceva nici pentru un milion de dolari”. ”Nici eu”, i-a raspuns Maica Tereza. ”Pentru un milion de dolari nu, insa din iubire fata de Hristos, da, si cu bucurie”.

Maica Tereza s-a impotrivit in mod clar avortului si legalizarii divorturilor. In anul 1994, in cadrul unei conferinte la Washington, a declarat: ”Nu ucideti copilasii! Le rog pe toate mamele din lume: Daca nu doriti un copil, dati-mi-l mie… Eu il doresc! Asa am adoptat peste 3.000 de copii in Calcutta”.

Cu toate ca a savarsit un numar incomensurabil de acte de caritate si a marcat vietile a milioane de oameni, ea se caracteriza simplu: ”Dupa sange, sunt albaneza. Dupa cetatenie — indiana. Dupa credinta, sunt calugarita catolica. Dupa chemare, apartin lumii. Iar in ceea ce priveste inima mea, apartin in intregime Inimii lui Hristos”.

Adauga un comentariu