Actualitate

Astăzi, ultima zi pentru depunerea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare 2020

Publicat: 22 oct. 2020
Astăzi este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare 2020
Alegeri parlamentare 2020

Termenul limită pentru depunerea, la Birourile electorale de circumscripţie, a listelor finale a candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 este joi, 22 octombrie 2020. Conform calendarului menționat de Autoritatea Electorală Permanentă, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor va fi pe data de 2 noiembrie, iar campania electorală începe pe 6 noiembrie.

Până ieri, printre cei care au transmis depunerea la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a listelor parlamentare la Capitală se află Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Partidul Mișcarea Populară. AEP adeclarat faptul că în data de 7 septembrie a început perioada campaniei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie.

Raed Arafat, despre organizarea alegerilor parlamentare

Marți seara, 20 octombrie, la un post de televiziune, secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafa, a fost interpelat dacă alegerile parlamentare se vor ține pe data programată, și anume 6 decembrie. Din câte se pare, întrebarea nu a fost pusă la momentul oportun, pentru că acesta a oferit răspunsul că „e un subiect delicat”.

Raed Arafat a precizat de asemenea că alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, dar se vor desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de protejare și prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„E un subiect la care am spus că n-am să răspund vreodată. Normal că toate datele sunt monitorizate, nu mă întreabă numai pe mine. E un subiect delicat. Eu știu că alegerile vor fi în 6. Important e să se respecte regulile, important e ca după rezultat să nu fie manifestări, petreceri în stradă. La acest moment se merge pe o campanie limitată, iar în ziua de vot toate regulile stricte”, a spus Raed Arafat.

Ce spune șeful DSU despre cei care critică restricțiile

Liderul DSU, Raed Arafat, a lansat un mesaj dur pentru cei care nu respectă restricțiile propuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Raed Arafat le recomandă celor care nu sunt de acord cu normele impuse pentru oprirea epidemiei de COVID-19 și le critică, să vină cu idei mai inovative, dacă le au

Secretarul de Stat a afirmat că persoanele care îndeamnă la zădărnicirea combaterii bolilor nu fac altceva decât să contribuie la răspândirea noului coronavirus. În plus, pot deveni ei înșiși victime ale infecției.

„Cei care au de criticat, dacă pot să vină cu soluţii mai bune, e foarte bine, să le propună! Dacă nu pot să vină cu soluţii mai bune, atunci să accepte soluţiile care sunt date, iar îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă îndemnarea populaţiei la a deveni, cel puţin unii dintre ei, victimele infecţiei şi poate unele rude ale lor sau chiar ei victime în sensul să-şi piardă viaţa”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Ludovic Orban, explicații vis a vis de candidații liberali la parlamentare cu probleme legale

Premierul Ludovic Orban într-o conferință de presă a precizat că mulți dintre candidații Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie care fie au întâmpinat probleme cu legea, nu vor încalcă criteriile de integritate ale liberalilor.

„Domnul Voiculescu de la Olt nu se află în situațiile prevăzute de codul PNL, el a fost achitat de instanța de fond și acum intră iar la judecată. Alin Drăgulin e membru PNL de 20 de ani, a fost un membru activ, a construit organizații, a fost președintele Tineretului. Lista la Călărași a făcut-o după consultare cu toți primarii. În privința domnului Alexandru Popa vă spun că îl cunosc personal, e absolvent al facultății de Medicină Veterinară, are două masterate, e doctorand și e căsătorit. E unul din cei mai de succes fermier, m-am interesat, nu a existat niciun fel de cercetare sau sancțiune. Este un candidat extrem de serios”. a explicat Orban.

Adauga un comentariu