News Flash:

Majorare de capital la Iasitex SA

31 Iulie 2006
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
•La sfarsitul acestei luni, actionarii SC Iasitex SA Iasi vor supune la vot propunerea conducerii fabricii iesene de majorare a capitalului social, cu suma de 100 miliarde lei (10 milioane RON), de la 258 miliarde lei (25,8 milioane RON), la 358 miliarde lei (35,8 milioane RON). Astfel, va fi emis un numar de 976 mii actiuni noi, cu valoarea nominala de 102,4 mii lei (10,24 RON). Actionarii vor putea subscrie majorarii de capital in termen de o luna de la data aprobarii majorarii de capital, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, programata pentru data de 21 august. Majorarea de capital propusa de conducerea SC Iasitex SA Iasi pentru sfarsitul lunii trecute este a doua din acest an, dupa ce, in cursul acestei luni, capitalul social a fost majorat cu suma de 42,97 miliarde lei (4,297 milioane RON), fiind emise un numar de 419 mii actiuni.

Spiroca SA pleaca de la bursa

Actionarii SC Spiroca SA Iasi au decis sa retraga firma de la tranzactionarea pe piata de capital. In urma cu putin timp, actionarul principal, SC Iasicon SA Iasi, care detine 76,36 la suta din SC Spiroca SA Iasi, a decis sa inchida totodata doua magazine, care functionau ca puncte de lucru, din zona Sala Sporturilor si Soseaua Pacurari. Actionarii care se vor retrage din firma vor primi 150 mii lei (15 RON) pe actiune. Suma cu care vor fi despagubiti actionarii a fost stabilit in urma raportului facut de SC Salina SRL, firma acreditata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Constructorul SA Pascani ramane la bursa

Daca Spiroca SA pleaca de la Bursa, in urma deciziei actionarilor majoritari, la SC Constructorul SA Pascani, situatia este inversa, deoarece actionarii au blocat tentativa conducerii de a delista unitatea economica de pe piata Rasdaq. Decizia a fost posibila datorita faptului ca structura actionariatului este diversificata, fiind formata din Programul Actiunii Salariatilor (PAS), cu 35 la suta, SC Efinvest SA, cu peste 15 la suta, si alti actionari care detin 49 la suta din firma pascaneana de constructii.

Investitii la Presum Proiect SA

In ultima perioada, piata de capital romaneasca a fost pigmentata cu decizii privind delistarea si transformarea societatiilor comerciale de timp inchis sau cu majorarile de capital social, cu subscrieri in numerar, pentru demararea programelor de investitii. Acesta este si cazul SC Presum Proiect SA Iasi, care a decis majorarea capitalului social cu suma de 1,36 miliarde lei (136 mii RON), motiv pentru care va fi emis un numar de 247 mii actiuni noi, la valoarea de 5.500 lei (0,55 RON) pe actiune. Decizia a fost votata de 80,52 la suta din actionarii prezenti la adunarea actionarilor.

Listarea proprietatii

Fondul Proprietatea ar putea fi listat la bursa inainte de finalizarea procesului de eliberare a actiunilor catre proprietari, conform presedintelui Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu. Listarea la Bursa a Fondului Proprietatea ar putea avea loc in luna septembrie sau octombrie, dupa ce va fi selectata compania care va gestiona activele fondului si vor fi operate unele modificari legislative. Pana in prezent, doar 97 de actionari au depus cereri pentru revendicarea proprietatilor, acestia reprezentand doar 0,29 la suta din capitalul social al Fondului. Valoare portofoliului Fondului Proprietatea este de 14,24 miliarde RON, la Registrul Comertului fiind inregistrate toate activele societatilor din portofoliu. Printre societatile din portofoliu se numara si Loteria Romana si Imprimeria Nationala, cu cate 20 la suta. La Iasi, fondul cuprinde firme precum Fortus SA, Tamaz Frigocarne SA, respectiv Restaurant Familial SA.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4222 (s) | 22 queries | Mysql time :0.301201 (s)