Stiri

Majoriatea telefoanelor livrate in 2015 vor fi smartphone-uri

Publicat: 29 aug. 2011
Analistul IHS Isuppli sustine ca smartphone-urile vor constitui majoritatea vanzarilor de telefoane mobile pana in 2015.
Prognoza Isuppli arata un numar de un miliard de unitati vandute pentru anul 2015, o dublare a cifrei actuale, de 478 milioane. Explicatia acestui fapt ar fi ca smartphone-urile vor reprezenta 54,5% din livrarile de telefoane in 2015, in timp ce in prezent numara doar 32,5%.

Potrivit Isuppli, dezvoltarea rapida a pietei smartphone low-end va alimenta aceasta crestere. Francis Sideco, senior principal analyst of wireless communications in cadrul IHS Isuppli a declarat: ” Utilizatorii si consumatorii din tarile a caror economie cunoaste o crestere rapida, tari precum China, India, Asia de Sud si Africa, sunt atrasi de smartphone-urile low-end, cu preturile lor accesibile”.

Anul trecut, ZTE a marcat o victorie importanta cu handset-ul sau low-cost Blade. Vandut la pretul de 100£, acesta a fost un smartphone Android foarte convingator. Mai recent, reducerile de preturi pentru HP Touchpad si Pre 3 au demonstrat apetitul consumatorilor pentru smartphone-uri si tablete.

Isuppli sustine ca Samsung a beneficiat cel mai mult in ultima vreme de cresterea vanzarilor smartphone. Livrarile dispozitivelor Samsung au crecut cu 600% in cel de-al doilea trimestru al anului 2011.

Ceea ce vrea sa arate prognoza Isuppli este ca smartphone-urile devin majoritare. Dispozitivele scumpe care au fost achizitionate de catre consumatori vor ramane in continuare pe piata, insa cea mai mare parte a pietei consumatorilor, a celor carora sunt dispusi sa cheltuie 400£ pe un dispozitiv, va scadea pana in 2015.loading...

Adauga un comentariu