National

Majoritatea profesorilor nu vor să se vaccineze. Ministerul Educației a transmis statistica

Publicat: 15 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În prima etapă de consultare, 167.977 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ îşi declară disponibilitatea de a se vaccina. În acest fel,  45,06 la sută din personalul din învăţământul preuniversitar vrea să se vaccineze, pe când în sistemul universitar procentul este de 59,64.

În perioada 16 ianuarie – 1 februarie, Ministerul Educaţiei a decis iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare.

„Ministerul Educaţiei face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de astăzi, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând şi persoanele care nu s-au pronunţat în niciun fel asupra disponibilităţii de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un numar important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021”, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei, vineri, într-un comunicat de presă.

Până în momentul de față, în învăţământul preuniversitar, 45,06 % dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de imunizare, raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (aici fiind inclus și numărul persoanelor care nu au răspuns).

Aproximativ 60% dintre profesorii din sistemul de învăţământ universitar vor să se vaccineze

În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

„Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 – personal din sistemul de învăţământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învăţământ universitar). Ne exprimăm speranţa că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde şi angajaţii care nu s-au pronunţat până acum asupra disponibilităţii la vaccinare”, au arătat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu: „Mi se pare înfiorător faptul că medicii și profesorii refuză vaccinarea!“

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a comentat faptul că medicii refuză vaccinarea anti-COVID-19, neținând cont de faptul că această decizie aparține fiecărei persoane în parte și că vaccinarea nu este obligatorie în România.

Emanuel Ungureanu lansează un atac dur la adresa autorităților, pentru că nu au organizat centrele de vaccinare din timp.

„Cel mai prost lucru a fost că nu ne-am pregătit din luna august. E foarte deranjant că e luna decembrie și noi abia acum ne pregătim pentru aceste centre, când știam din luna august că ne vom vaccina”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS se arată extrem de deranjat de faptul că mulți profesori și multe cadre medicale refuză să se vaccineze anti-Covid-19.

„Mă deranjează cumplit să văd aceste cifre, 50% din profesori să nu-și dorească să se vaccineze, aproape 40% din cadrele medicale, mi se pare absolut înfiorător. Cum să convingi populația generală să se vaccineze, dacă ai o rată de refuz atât de absurdă în rândul persoanelor care ar trebui să informeze și să convingă marea majoritate a populației să se vaccineze?”, menționează deputatul USR PLUS.

Adauga un comentariu