Stiri Turism

Mama adoptiva a Sorinei rupe tacerea. Ce ar fi patit fetita in casa asistentei maternale care o ingrijea

Publicat: 24 iun. 2019
9

Ramona Sacarin, mama adoptiva a Sorinei, crede ca fetita este traumatizata in urma episodului cand a fost luata cu forta de procuror din casa asistentei maternale, dar spune ca nu era alta solutie, deoarece nu dorea sa renunte la micuta si mai spune ca a facut exact acelasi lucru pe care l-ar fi facut daca ar fi fost fiica ei naturala!

Mama adoptiva a Sorinei spune ca nu se putea actiona altfel

„Incerc sa trec peste acest moment si sa o ajut si pe ea sa treaca peste acest moment, desi inca nu mi-a zis nimic, incerc sa ma gandesc ca e cu siguranta traumatizata”, a spus mama adoptiva, pentru Digi 24. Mama adoptiva a Sorinei a spus ca „ce s-a intamplat vineri era nenecesar, dar nu se putea altfel. E rezultatul unei luni intregi in care noi, ca parinti, am incercat sa ne recuperam copilul, am batut la toate usile autoritatilor din tara asta. Daca acest lucru se intampla unui copil natural al nostru, am fi facut acelasi lucru, toti pasii posibili”.

Ramona Sacarin a Sorinei spune ca fetita i-a povestit cum asistentii maternali care au avut grija de ea au invatat-o pe copila sa isi respinga parintii adoptivi. „Era un copil traumatizat si stresat ca o sa o luam sa-i facem rau, normal ca nu a vrut sa plece. Ne-a povestit ca o invatau cum sa se comporte, sa refuze sa plece”, a spus Ramona Sacarin.

Sorina, invatata de asistenta maternala sa-si respinga parintii adoptivi

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Ramona Sacarin a incercat in luna mai sa o ia pe fata din casa asistentei maternale cu ajutorul politistilor din Mehedinti. Femeia a mers la sectie din judet si a cerut ca echipajele sa o insoteasca pentru a ridica minora, insa politistii i-au explicat ca nu au competente.

Cand a auzit asa ceva, a sunat la 112 pentru a cere acelasi lucru, insa fara vreun rezultat. Sorina a fost adoptata de un cuplu de romani care locuieste in Statele Unite, insa cazul a starnit un scandal in toata tara, dupa ce ea a fost filmata in timp ce e luata cu forta de la asistentii maternali de catre un procuror. Ministerul Muncii a dat atunci un comunicat prin care spune ca asistenta maternala a putut sa o infieze pe fetita, insa aceasta nu a dorit.Asistenta spune insa ca i-a fost refuzata adoptia!

Adauga un comentariu