Mama si copilul

Mama la 73 de ani: a nascut prin cezariana doua fetite

Publicat: 17 sept. 2019

Varsta inaintata pare sa nu ami reprezinte un impediment in fata dorintei de a deveni mama. O indianca in varsta de 73 de ani care a fost supusa unui tratament de fertilizare in vitro a nascut gemene. Femeia a devenit in acest fel cea mai batrana mama din lume.

Femeia, al carei nume este  Erramatti Mangayamma, este o taranca din Andhra Pradesh. Se considera ca Mangayamma este cea mai batrana femeie care a nascut din intreaga lume, potrivit CNN. Sarcina ei a fost rezultatul unei fertilizari in vitro, iar gemenele rezultate au fost nascute prin cezariana la inceputul lunii septembrie. „Interventia chirurgicala a mers bine, mama si copiii fiind intr-o stare buna de sanatate“, a declarat dr. Sanakayyala Umashankar, directorul clinicii Ahalya FIV, potrivit adevarul.ro. 

Mangayamma si sotul ei, in varsta de 80 de ani E. Raja Rao sunt casatoriti inca din 1962, dar nu au putut sa conceapa niciodata pe cale naturala. Ei l-au abordat pe Umashankar in 2018, iar dupa teste preliminare positive, medicul a fost de acord sa incerce tehnica fertilizarii in vitro. Data fiind varsta lui Mangayamma medicii au decis ca ea sa nasca prin cezariana si sa o tina sub supraveghere timp de 21 de zile.

„Nu-I vom permite mamei sa alapteze, iar copiii vor fi hraniti cu lapte provenit de la banca de lapte“, a mai spus Umashankar. Sotul femeii a inceput deja sa faca planuri pentru fiicele sale, a adaugat medicul. Iar pentru Mangayamma incepe o noua etapa a vietii. „Este foarte increzatoare acum. Mai increzatoare decat a fost vreodata si priveste inainte la viata ei alaturi de acesti copii“, a conchis Umashankar. Pana acum, cea mai batrana mama din lume era considerata romanca Adriana Iliescu, care a dat nastere unei fetite la varsta de 66 de ani.



loading...

Adauga un comentariu