Actualitate

Mama s-a adapostit cu cele doua fiice in fantana pana cand a trecut pericolul. Ceea ce au vazut dupa ce au iesit la suprafata le-a lasat fara cuvinte

Publicat: 02 iul. 2018

Unele tari sufera mai mult decat altele din cauza stihiilor dezlantuite. Cutremure, tsunami, eruptii vulcanice, inundatii, incendii de padure sau de vegetatie… Din nefericire, Chile este una dintre aceste tari.

In primele saptamani ale anului trecut pe teritoriul acestei tari au izbucnit foarte multe incendii de padure. Au ars mai mult de 600 mii de hectare de suprafata forestiera, iar 11 oameni si-au pierdut viata in flacari.

Membrii familiei Garcia erau sa nimereasca si ei pe lista persoanelor decedate. Incendiul se apropia rapid de locuinta si gospodaria lor. Capul familiei, Carlos Garcia, a iesit in fata flacarilor in incercarea disperata de a le stinge, dar nu i-a reusit asta. Totodata, el i-a dat cateva instructiuni sotiei sale pentru cazul in care focul va mistui locuinta lor.

Astfel, atunci cand va fi clar ca incendiul le va cuprinde gospodaria, Silvana, sotia lui Carlos, impreuna cu cele doua fiice trebuiau sa se ascunda la fundul unei fantani si sa astepte acolo pana flacarile nu se vor retrage.

In timp ce locuinta lor ardea iar la suprafata temperatura aerului s-a ridicat pana la 980 grade Celsius, Silvana statea in fantana impreuna cu fetele ei. Deasupra fantanii femeia a pus o tabla metalica pentru ca in interior temperatura sa nu urce la valori insuportabile.

In acest timp, Carlos si-a gasit un ascunzis pe un varf de deal inaccesibil flacarilor si asa si-a putut salva viata. Dupa aceasta el a alergat spre locuinta sa. Insa in loc de gospodarie si casa, Carlos nu a gasit decat mormane de cenusa, animale arse si pamant parjolit… Barbatul era panicat deoarece nu stia daca sotia si fiicele lui s-au putut salva din incendiu.

Cand s-a apropiat de fantana, barbatul a auzit zgomot in ea si a expirat usurat. Sotia si fiicele sale erau bine si el le-a ajutat sa iasa din fantana, dupa care le-a cuprins. Acestea la randul lor s-au bucurat la fel de mult cand l-au vazut pe Carlos viu si nevatamat.

Cu parere de rau, familia Garcia a pierdut in flacari toate bunurile pe care le aveau. Insa ce este mai important este ca ei si-au pastrat cu totii viata.

Carlos, Silvana si copiii lor niciodata nu vor uita aceasta intamplare dramatica. In prezent ei isi construiesc o noua locuinta si au pus bazele unei alte gospodarii. Totodata Carlos a decis ca in jurul noii lor locuinte, pe o distanta de 100 de metri, sa nu creasca niciun copac, pentru a preintampina ca in viitor flacarile incendiilor forestiere sa se apropie de locuinta si familia sa.loading...

Adauga un comentariu