Info Turism

Mama Uta, pionier in agroturism, a murit. Mesajul sfasietor facut public: „Odihna vesnica. Ne vom aminti mereu de placintele ei vestite”

Publicat: 21 nov. 2018
9

Mama Uta, care era considerata un simbol al Muntilor Apuseni si care a fost un pionier in agroturismul din aceasta zona, s-a stins din viata la varsta de 85 de ani. 

Maria Suciu, cunoscuta drept Mama Uta, a impresionat prin ospitalitatea de care dadea dovada, iar romanii care ajungeau sa se cazeze la pensiunea lor erau, pur si simplu, cuceriti de ea. 

Mama Uta ”a inventat” notiunea de gazda buna in Apuseni si a fost prima care a pus in practica ceea ce ulterior avea sa fie botezat in documentele guvernamentale drept ”agroturism”, conform Adevarul. 

Acum, insa, femeia a murit la varsta de 85 de ani, anuntul fiind facut de un client pe Facebook: ”Odihna vesnica pentru cea care a fost Mama Uta, care ne astepta mereu cu placintele ei vestite si cel mai bun balmos…Ne vom aminti intotdeauna cu totii de acele vremuri, de glumele pe care le facea si povetele spuse printre treburile gospodaresti si gatitul atator feluri de mancare, fiecare avand gustul de…«ca la mama acasa». Dumnezeu sa o ierte”, a scris un client fidel pe Facebook.

Complexul ”Mama Uta” a ajuns, in prezent, la 3 vile frumoase si incapatoare la poalele varfului Curcubata Mare, pe valea Ariesului, la doi kilometri de comuna Garda de Sus.
 

Adauga un comentariu