Destinatii turistice

Mamaia, intr-un top 10 al celor mai frumoase plaje din Europa. De ce este comparata cu Miami

Publicat: 25 iun. 2019

In 2019, statiunea Mamaia face concurenta suratelor sale din Spania, Italia si Grecia, fiind inclusa intr-un top 10, cele mai frumoase plaje din Europa.

Chiar daca Marea Neagra nu are culoarea Mediteranei, nisipul fin si cluburile sunt cele mai evidente atuuri, apreciate de sute de mii de turisti straini care au votat. Asociatia care realizeaza aceste clasamente, colaboreaza cu peste 5 milioane de europeni si are parteneriate cu cele mai importante oficii de turism din  lume.

Statiunea Mamaia a devenit vedeta pe European Best Destination, o platforma online cu cele mai frumoase plaje si destinatii de pe continent unde milioane de turisti vad fotografii si afla informatii despre locurile pe care le pot vizita.

Cele mai apreciate sunt apoi promovate gratuit in intreaga lume. Anul acesta, pentru prima data, statiunea Mamaia este in topul plajelor pe care turistii trebuie sa le viziteze.

Plaja intinsa, nisipul fin si o adancime potrivita a apei ar fi cele mai evidente calitati ale statiunii Mamaia. Insa, cu siguranta, Mamaia iese in evidenta si prin divertismentul pe care il poate oferi, in special petrecerile incendiare din toiul noptii organizate pe malul marii.

Cei mai multi oaspeti straini au ales plajele curate si atent aranjate din centrul si nordul statiunii. Unele dintre ele detin si ravnitul certificat Blue Flag.

Camelia Tivichi, manager hotel: "Sa descopere si Europa ca nu suntem o tara de mana a 3-a, este binevenit si de incercat macar, daca nu au facut-o pana acum sa vina si sa vada."

Daniela Lupu – administrator plaja: "Majoritatea turistilor, atat romani, cat si straini isi aleg destinatiile de pe internet. Mamaia este o zona in care exista distractie, exista liniste pentru cei care vor sunt numeroase locuri in care poti sa iei masa. Plaja noastra, efectiv a Romaniei, este una foarte frumoasa, cred ca lumea a inceput sa o descopere, nisipul este foarte fin, apa este curata."

Platforma europeana de destinatii turistice recomanda Mamaia ca o statiune pentru tinerii dornici de distractie si o compara chiar cu Miami, la unele capitole, dar cu preturi mult mai mici. 

Stefan Necula, director agentie turism: "Va insemna mai multi turisti straini, inseamna mai multa vizibilitate, pentru litoralul nostru, pentru Romania, in acelasi timp. Este comparata in acest articol cu Miami, cu plaja din Miami care este si ea tot asa pozitionata intre mare si lac. "

Beach barurile sunt recunoscute pentru petreceri.

Turist american: "Aveti o vedere frumoasa, nisip fin si da, e chiar frumos aici."

Turistii straini au fost cei care au votat si au adus Mamaia in topul destinatiilor din acest an pentru ca, paradoxal, nicio institutie din Romania nu colaboreaza cu platforma care promoveaza cele mai frumoase locuri din Europa. loading...

Adauga un comentariu