Diete si regimuri

Mamaliga la cuptor, o reteta de milioane

Publicat: 18 mai 2016
7
Mamaliga este un preparat excelent pentru detoxifiere, purificarea sangelui si curatarea sistemului digestiv. Ea imbunatateste digestia, datorita continutului ridicat de fibre si contribuie la functionarea corecta a bilei si a ficatului, reducand riscul aparitiei bolilor de ficat.
Conform studiilor recente, toate preparatele din malai sunt foarte bogate in carotenoizi, in special luteina, o substanta care intinereste organismul, protejand vederea, inima si creierul. In plus, carotenoizii continuti de malai sunt mai usor de digerat decat cel din morcovi sau spanac. Carotenoizii sunt solubili in lipide, ceea ce inseamna ca sunt mai usor digerabili daca sunt combinati cu putina grasime. 
Mamaliga la cuptor este o reteta de milioane.
Ingrediente: 2 dovlecei, 200 g malai, 50 g unt, 200 g boabe de porumb fiert, 1/2 kg de rosii, 2 lingurite cimbru uscat, 150 g cascaval.
Preparare: Se fierb dovleceii in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se adauga malaiul in oala. Se lasa la fiert amestecand des pana se ingroasa. Se adauga apoi untul in mamaliga si se amesteca.
Se aseaza apoi mamaliga pe o tava intr-un strat. Se adauga peste mamaliga porumbul fiert, dovleceii taiati rondele si rosiile taiate bucati si ele. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru iar deasupra se adauga branza rasa. Se coace in cuptor 15- 20 minute.




Adauga un comentariu