Eveniment-Social

Mamele sunt asteptate la maternitate pentru a-si vaccina bebelusii impotriva tuberculozei

Publicat: 21 aug. 2014
1

Maternitatea Elena Doamna din Iasi a primit dozele de vaccin BCG (antituberculos) pentru vaccinarea nou-nascutilor. De cateva luni nou-nascutii nu au putut fi imunizati din cauza lipsei acestui vaccin de pe piata.

De doua zile putem face din nou imunizarea nou-nascutilor. Mamele care au fost externare fara ca bebelusul sa fie vaccinat BCG sunt asteptate la maternitate in fiecare zi pentru imunizarea copilului impotriva tuberculozei. Asistenta sefa va lua legatura cu mamele si va face si programarile„, a declarat dr. Madalina Nour, purtator de cuvant la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Vaccinul BCG se face obligatoriu nou-nascutilor, fiind inclus in programul national de vaccinari al Ministerului Sanatatii.

Medicii de specialitate au precizat ca vaccinul antituberculos permite obtinerea unei imunizari durabile fata de tuberculoza si mai este utilizat ca imunostimulator in cancerul de vezica sau leucemie. Lipseste in continuare vaccinul impotriva hepatitei B. Deocamdata, nu se stie cand se va relua imunizarea nou-nascutilor impotriva hepatitei. Intarzierea vaccinarii duce la aparitia bolii la o varsta frageda. Imediat dupa nastere, bebelusii ar trebui sa primeasca vaccinul BCG si vaccinul impotriva hepatitei B.

Adauga un comentariu