Eveniment-Social

Mana dreapta a medicilor ieseni face dezvaluiri uluitoare si cere ajutor

Publicat: 22 feb. 2013
1

@  Marius Ciudin, asistent medical la Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi, duce o lupta contracronometru cu viata @ Ieseanul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar si are nevoie de 26.000 de euro pentru a ajunge in Germania

Un iesean, care de peste 17 ani a lucrat cot la cot cu medicii dintr-un important spital, a fost daramat de o veste cumplita. Marius Ciudin, asistent medical la Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Din octombrie 2012, barbatul a inceput sa se simta tot mai rau, fara sa stie care sunt adevaratele cauze. In decembrie, rezultatele de la anatomie patologica au scos la iveala o tumora pulmonara maligna, cu metastaze supraclaviculare. Familia barbatului a inceput o lupta contracronometru, care este incetinita tot mai mult de lipsa banilor. Irina Ciudin, sotia ieseanului, se vede neputincioasa cu un salariu de asistenta medicala. Viata lui Marius depinde de o suma de bani uriasa, pentru o familie modesta.

„Colegul nostru Marius trece prin momente foarte grele. A fost diagnosticat cu cancer pulmonar, dupa investigatii numeroase la Bucuresti si Oradea. Cei doi au un baietel de trei ani, pentru care s-au rugat zi si noapte timp de 8 ani de zile. Chiar ieri, Marius s-a intors de la Cluj, unde a facut a patra sedinta de chimioterapie. Medicii de acolo i-au dat o veste care l-a daramat psihic. Boala nu a inregistrat niciun regres, tratamentul reusind doar sa o stagneze. De cand a aflat ca are cancer, a dus o lupta acerba, fiind motivat de copilul pe care isi doreste sa-l vada cum creste”, a spus Lacramioara Ionita, asistenta medicala la Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi.

O viata depinde de 26.000 de euro

Marius Ciudin trebuie sa mearga la tratament la o clinica din Germania. Doar tratamentul ajunge peste 26.000 de euro, la care se adauga cheltuielile necesare persoanei care il va insoti pe toata perioada. Asistentul medical, care a sarit in ajutorul sutelor de bolnavi, a ajuns in situatia de a-si striga disperarea in gura mare. Pentru acesta, minunile par imposibile din cauza lipsei banilor. Personalul din cadrul Institutului a strans de mai multe ori bani, pentru a-i facilita deplasarile la Cluj sau la Bucuresti. Marius Ciudin lucreaza din 1996 ca asistent medical perfuzionist, facand parte din echipa medicilor care opereaza pe cord deschis. Inima a peste 1.500 de bolnavi a depins si de profesionalismul lui Marius. „Marius isi doreste foarte mult sa-si vada copilul in prima zi de scoala. Cancerul nu asteapta pana vor fi pregatiti financiar. Fiecare zi conteaza, iar organismul lui e tot mai slabit. Orice persoana, cu inima mare, poate fi parte a minunii pe care o asteapta”, a mai spus Lacramioara Ionita.
Cei care doresc sa îl ajute pe Marius au la dispozitie conturile:

RO70BRDE240SV41190582400 deschis la BRD IASI, titular Marius Ciudin
RO67BRDE240SV25426202400 deschis la BRD IASI, titular Irina Ciudin

Comentarii
  • Doamne ajuta! cu nadejde mare si rugaciune multa la Cel de Sus, va fi bine! Cand ne este greu, Dumnezeu este langa noi…uneori ne ia de mana, alteori ne ia in brate…

  • Putem sa-l ajutam si sa il sustinem fiecare dintre noi,trebuie doar sa vrem!
    Sper ca si colegii medici,profesori universitari si conferentiari cu care a lucrat si colaborat sa il sprijine!

Adauga un comentariu