Local

LIVE VIDEO – Managerul Ateneului Naţional Iaşi, Andrei Apreotesei, anunţă noi proiecte artistice în această vară

Publicat: 14 iul. 2020
Managerul Ateneului Naţional Iaşi, Andrei Apreotesei, anunţă noi proiecte artistice în această vară
Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași

Managerul Ateneului Naţional Iaşi, Andrei Apreotesei, anunţa noi proiecte artistice în această vară. În cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Apreotesei va anunţa cele mai importante evenimnte din vara anului 2020 organizate de Ateneul Naţional Iaşi.

Managerul Ateneului Naţional Iaşi, Andrei Apreotesei, anunță noi proiecte artistice în această vară

Ateneul Național din Iași continuă seria de spectacole în aer liber, începută la mijlocul lunii iunie. Și în această săptămână, instituția a pregătit reprezentații teatrale de toate genurile și pentru toate gusturile, care se vor desfășura atât în Grădina de vară a Ateneului, cât și la Amfiteatrul Palas.

Săptămâna debutează miercuri, 15 iulie, la Amfiteatrul Palas, începând cu ora 19.00 cu comedia „Prima dată”, o adaptare după textul lui Michal Walckzak, în regia tinerei Erica Moldovan. Spectatorii vor asista la o comedie savuroasă compusă din mai multe tablouri care prezintă un „du-te – vino” continuu dintre cei doi, un preludiu matematic și exact gândit de către Magdalena și menit să stârpească orice fantezie de-a lui Carol.

Și weekendul va fi plin de spectacole teatrale dedicate atât celor mici, cât și celor mari.

Astfel, sâmbătă 18 iulie, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Ateneului copiii sunt invitați să îl cunoască pe prietenul lui Wendy, băiatul care nu vrea să crească mare și care și-a pierdut umbră, în spectacolul „Peter Pann”, regia Iulian Sandu, iar duminică 19 iulie, de la ora 12.00, în aceeași locație, toți prichindeii vor putea descoperi „Comoara piraților”, a trupei Marionete Show. Duminică 19 iulie, de la ora 10.00, la Amfiteatrul Palas, Compania Andirino a pregătit tuturor o premieră de teatru pentru copii, „Spală-te pe mâini”, în regia lui Andrei Ciobanu. Copii vor învăța cum să ne spălăm corect pe mâini, să nu mâncăm cu mâinile murdare, să purtăm mască în locurile aglomerate sau să avem o alimentație echilibrată. Toate acestea vor fi aduse în fața lor de către Zâna Sănătății și piticii ei poznași care vor avea de înfruntat un Virus înspăimântător.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro, de la casa de bilete a Ateneului sau cu o oră înainte de începerea spectacolului la Amfiteatrul Palas. Prețul unui bilet este de 15 lei la spectacolele pentru copii și 20 de lei la cele pentru adulți.

Conferinţa de presa va fi transmisă LIVE VIDEO de BZI.RO

Conferinţa de presă care va începe de la ora 11.00 şi la care va participa managerul unităţii de cultură, Andrei Apreotesei, va fi transmisă LIVE VIDEO de BZI.RO.

”Managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Apreotesei are plăcerea de a vă invita la conferința de presă ce va avea loc săptămâna viitoare, la instituția noastră, marți, 14 iulie 2020, începând cu ora 11.00.
Vă așteptăm să vă facem cunoștință cu noii actori ai Ateneului, cât și cu noul nostru responsabil de Relații Publice, să vă prezentăm detalii despre campania recent demarată Căutăm Ateneu, despre sprijinul financiar primit de Cinema Ateneu de la Europa Cinemas, reprezentând plata suportului anual și un suport excepțional Covid-19, cât și alte noutăți ale instituției noastre.” se arată în comunicat.

Adauga un comentariu