Eveniment-Social

Managerul de la psihiatrie s-a sucit. Acesta isi pregateste dosarul pentru a candida

Publicat: 12 iun. 2015

Managerul interimar de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi isi pregateste dosarul pentru a se inscrie la concurs. In urma cu aproape trei luni, cand Ministerul Sanatatii l-a numit in aceasta functie, se jura ca nici nu-i trece prin cap sa candideze pentru postul de manager. Atunci era consilierul ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Oprisanu a spus la vremea respectiva ca va asigura doar perioada de interimat, maximum 6 luni. Intre timp, si-a schimbat optiunile si se pregateste pentru a deveni manager cu drepturi depline. Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi se afla in subordinea directa a Ministerului Sanatatii. Pe 17 iunie 2015, medicul oftalmolog Gabriel Ovidiu Oprisanu va sustine examen pentru a deveni medic primar tocmai la Constanta. Acesta a motivat ca s-a inscris la Constanta pentru examenul de primariat, pentru ca acolo a gasit posturi scoase la concurs.

De asemenea, Oprisanu a recunoscut ca aceasta este una dintre conditiile pentru a candida la postul de manager. „Sunt medic specialist din 2002 si bineinteles ca indeplinesc conditiile ca sa ma inscriu la primariat. Sunt foarte bine pregatit profesional si voi lua examenul de medic primar. Nu pot sa spun acum daca voi candida pentru postul de manager la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, dar cu obtinerea gradului de medic primar as indeplini conditiile. Nu trebuie sa fiu si cadru didactic. Ori medic primar, ori cadru didactic, asa prevede legea”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu.

Acesta este favoritul ministrului Sanatatii pentru postul de la psihiatrie si este greu de crezut ca vor mai candida si altii pentru aceasta functie. Concursul va fi organizat de Ministerul Sanatatii. Unii dintre colegii lui Gabriel Oprisanu au precizat ca acesta nu a indraznit sa sustina examenul de medic primar la Iasi, deoarece prof. dr. Dorin Chiselita, seful Clinicii de oftalmologie, este recunoscut ca un examinator dur, care nu promoveaza candidatii care nu sunt foarte bine pregatiti.loading...

Adauga un comentariu