Actualitate

Managerul Institutului de Oncologie din Iasi a fost demis. Ce se ascunde in spatele demiterii

Publicat: 03 aug. 2015
1

@ Ministerul Sanatatii nu a iertat-o pe Mirela Grosu la evaluarea activitatii ca manager @ Dupa demitere, aceasta a fost numita manager interimar de acelasi minister @ Ec. Mirela Grosu a fost data afara din PSD

Nimeni nu se astepta ca managerul unitatii medicale iesene sa fie demis. Decizia a fost luata de Ministerul Sanatatii dupa ce au analizat activitatea managerului Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iasi. Ec. Mirela Grosu a fost numita manager interimar la IRO in toamna anului 2011, la propunerea dr. Vasile Cepoi, atunci director la Directia de Sanatate Publica Iasi. Pana a ocupa aceasta functie, ani de zile, Mirela Grosu a fost director financiar-contabil la fostul Spital de Urgente din Iasi.

In anul 2013 a participat la concursul pentru postul de manager si de atunci conduce Institutul Regional de Oncologie. Contractul de management incheiat cu Ministerul Sanatatii trebuia sa expire anul viitor. Recent, ec. Mirela Grosu a fost chemata la Ministerul Sanatatii pentru evaluarea activitatii ca manager si daca au fost realizati indicatorii de performanta stabiliti in contract. La final, reprezentantii ministerului au considerat ca managerul Grosu nu a respectat anumite clauze din contract si nu a indeplinit anumiti indicatori de performanta. Asta i-a determinat pe cei din Ministerul Sanatatii sa o elimine din functie.

Managerul Grosu a picat la evaluarea activitatii

Din informatiile detinute in prezent, managerul demis de la IRO Iasi a avut un sustinator care a intervenit pentru a ramane, in continuare, manager interimar pana la organizarea unui nou concurs. Pe de o parte, ministerul a demis-o pe Mirela Grosu, iar pe de alta parte a numit-o manager interimar. „Mai multe persoane din minister probabil nu au apreciat munca depusa la institut. Nu cred ca vreun partid mai intervine acum pentru a numi sefi in spitale. Acum 20 de ani eram membra PSD, dar m-au dat afara. La evaluarea pe care am avut-o la Ministerul Sanatatii a fost un indicator pentru care eu am solicitat o renegociere. Este vorba de cheltuiala pe zi de spitalizare care a fost putin depasita. Daca un manager crede ca nu a realizat un indicator, conform legii, are voie, o data pe an, sa renegocieze un indicator. Am trimis adresa catre minister si am considerat ca asta este de ajuns. Nu am stiut ca trebuia sa trimit si actul aditional. M-am dus la evaluare fara acest act aditional si pentru asta am fost sanctionata cu demiterea. Renegocierea indicatorului era insotita numai de adresa pe care am facut-o in luna decembrie 2014. Ministerul Sanatatii a fost de acord cu renegocierea indicatorului”, a declarat ec. Mirela Grosu, manager interimar.

„Nu stiu daca mai particip la concurs”

Perioada de interimat este de maximum sase luni de zile, dar, cel mai probabil, concursul pentru postul de manager la Institutul Regional de Oncologie se va organiza mult mai devreme. „Nu stiu daca o sa mai particip la concurs. La sfarsitul lunii august se va intruni Consiliul de Administratie si se va stabili atunci perioada in care va avea loc concursul. Probabil in luna septembrie. Ministerul Sanatatii ne-a transmis sa scoatem cat mai repede postul la concurs”, a precizat Mirela Grosu.

Comentarii
 • cu toate acestea a reusit intr-o mica masura,,pt ministerul sanatatii,,sa gestioneze foarte bine acest institut,realizari sunt multe de cand ati preloat aceasta functie,nu sa vazut sus,sus la minister???stabilitate,bun simpt,echipa reusita,in plus semnalam performantele unui spital romanesc dar si rezultate obtinute.pacat ca la M S nu sa vazut ce trebuia,

 • ACUZATII NEFONDATE SI NEREALE,ABSURD SI FARA MOTIV ACEASTA DEMITERE,OARE EXISTA UN SPITAL DIN TARA ROMANEASCA CARE INDEPLINESTE APROAPE SUTA LA SUTA DIN INDICATORII IN DOMENIU???RUSINE MINISTERUL SANATATII

 • decizie surprinzatoare…realizarile de la iro iasi nu au fost vazute de minister??trebuia ca sa lase bolnavii sa moara acasa si cheltuilie de spitalizare sa aiba indice bune asa cum doreste ministerul,doresc performanta pe boala bolvilor,moarte pt ministerul sanatatii ,asa le dorim,

 • DE ASTA MERGE BINE SANATATEA,SPITALELE AU DE TOATE CA SEFII SUNT PUSI PE CRITERII POLITICE,PSD -isti,O GASCA DE CORUPTI,HOTI SI MINCIUNOSI. IN PUSCARII TOTI CORUPTII SI MAFIOTII PSD,ATI DISTRUS ROMANIA SI CETATENII EI.

  • acest domn cepoi nu numai ca este un mare securest, dar mai este si omul din umbra de la IRO, probabil ca tinteste postul pentru cineva mai apropiat.

  • mai limbuta, esti cam lingusitor cu dom cepoi, ce sunteti neamuri?
   acest domn curat ca lacrima din caspica ( imi dau lacrimile cand citesc) este un mare securist cu multa influenta in mediile medicale si nu numai nicidecum curat ca lacrima…….

  • normal ca nu este nici un comentariu, securistii stau si pazesc averea familiei cepoi, in alte cazuri cu demiteri de manageri curgea cerneala fara pauza,

 • la IRO se fura ca-n codru de la bucatarie.Pentru 10 lei, bucataresele dau cate 10 borcane de compot si multe alte alimente.Oare ce mai manaca bolnavii daca mancarea lor este vanduta?Un asistent care lucreaza acolo s-a laudat ca el da infirmierelor bani si ia in schimb borcane cu compoturi, zarzavaturi,pulpe de pui etc.Daca sunt 50 care fac asa, se duce pe apa sambetei mancarea bolnavilor.

 • SĂ VEDEȚI DEZASTRUL DE LA PNEUMOFTIZIOLOGIE UNDE FILIPEANU DUMITRU STĂ TOATĂ ZIUA ÎN BIROU ȘI JOACĂ SOLITAIRE, IAR CĂNĂNĂU FURĂ MÂNCAREA BOLNAVILOR. SPITALUL ESTE ÎNTR-O MIZERIE DE NEDESCRIS, NU EXISTĂ BĂI ȘI WCURI IGIENICE, PERSONALUL SPALĂ PACIENȚII CU FURTUNURILE, IAR CJSAS SUBVENȚIONEAZĂ CU 10% UNITATEA MEDICALĂ REGIONALĂ. CURĂȚENIA ÎN EXTERIOR O FACE UN BOSCHETAR ACIUAT. NIMENI NU DOREȘTE SĂ TRAGĂ LA RĂSPUNDERE ACEST INDIVID CARE A DISTRUS ȘI JEFUIT ?

 • Am luat examenul de asist.med. de 2 ori la aceasta unitate,insa d-na manager a avut grija de fircare data sa puna pe altcineva in locul meu,imi spunea mereu…te vom suna ….si tot am asteptat………halal oameni la conducere

Adauga un comentariu