National

Managerul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ și-a anunțat demisia

Publicat: 16 nov. 2020
Fostul manager al Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ
Fostul manager al Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ

Managerul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, Lucian Micu, și-a dat demisia.

„Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva. Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie.

Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul”, a spus Lucian Micu.

Managerul spitalului din Piatra Neamț: „A venit momentul să mă retrag“

Managerul spitalului din Piatra Neamț a precizat că toate deciziile luate și acum și înainte de incendiu au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți.

„Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. Prezența mea în funcția de manager nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!”, a menționat Lucian Micu.

Managerul, care a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în urmă cu o lună și este al 8-lea director al spitalului numit în mai puțin de un an. precizează că își va depune demisia marți la prima oră.

Ludovic Orban: „Managerul spitalului va răspunde cu funcţia sau penal“

Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul în care, în urma anchetei, se va stabili că managerul Spitalului Judeţean de la Piatra Neamţ este responsabil de ceea ce s-a întâmplat, va trebui să răspundă cu funcţia sau penal.

Spun eu, în momentul de faţă, că ancheta va stabili responsabilităţile. În cazul în care se va considera că este responsabil, va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde: cu funcţia sau să răspundă penal. Asta o stabileşte ancheta penală. Din punct de vedere managerial, din simple informaţii care s-au văzut, chiar declaraţiile sale, pentru că e simplu: managerul spitalului a declarat, a anunţat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratare cu 4 paturi. Este declaraţie că se efectuează lucrări”, a menționat Ludovic Orban.

 

Comentarii
  • Golania politica a prefecturii și direcției sanitare de doi bani, care dau vina pe manager după ce au forțat toate compromisurile! La dracu cu politica voastră de rahat!!

Adauga un comentariu