Internationale

Mananca precum indienii: sabji cu dovlecel

Publicat: 02 feb. 2012

Sabji este un fel de mancare indian, ce are in prim-plan dovlecelul.

Ingrediente:

5 rosii potrivite (aprox. 390 g)
1/2 dovleac (aprox. 680 g – fara seminte)
1 lingurita seminte de chimion (cumin)
4 linguri ulei
200 ml apa (de preferat fierbinte)
2 lingurite garam masala
1 lingurita curcuma (turmeric) – pudra
4 lingurite coriandru – pudra
2 lingurite de sare
putina boia iute (optional)

Mod de preparare:

Prima data se curata si se taie cubulete legumele. Dupa aceeea, intr-o tigaie mai adanca (gen wok) se infierbanta uleiul cu semintele de chimion. Cand a inceput sa se simta aroma acestora se pune la calit dovleacul. Pe parcurs se adauga condimentele si rosiile. Dupa ce s-au calit putin se toarna apa si se lasa sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul. La final se potriveste de sare.
Sabji cu dovlecel pregatit de Cristina.



loading...

Adauga un comentariu