Magazin

Mananci des pateuri sau placinte din comert? Dupa ce citesti asta o sa renunti sigur

Publicat: 21 mai 2014

Expertii Consiliului Superior al Sanatatii (Belgia) recomanda evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier pentru a preveni problemele de sanatate. Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat in acizi grasi saturati, scrie csid.ro.

Acestia cresc riscul maladiilor cardiovasculare, ca si crestere a LDL – colesterol rau. Este foarte important, asadar, sa limitam consumul de acizi grasi saturati.

Citeste si PERICOL PENTRU OMENIRE? „Sfarsitul lumii vine saptamana viitoare” – VIDEO

Nu este intotdeauna facil sa studiem cu atentie etichetele pentru a determina cu precizie componenta unui produs. De aceea, trebuie sa stiti ca uleiul de palmier se ascunde frecvent sub termenul generic ulei vegetal.

Citeste si SE PRODUCE ANUL ACESTA! Fenomenul care ar putea declansa UN DEZASTRU IN INTREAGA

Consumatorii vor beneficia de o informare mai ampla privind denumirile de pe etichetele produselor alimentare incepand cu acest an (2014), din momentul in care va intra in vigoare noua legislatie care obliga fabricantii sa aiba indicarea clara a tipului de ulei utilizat in produsele respective.

Citeste si Atentie ce produse cosmetice cumparati! Au fost aplicate amenzi

De asemenea, consumati cu moderatie produsele urmatoare, care sunt bogate in ulei de palmier: produse de patiserie, produse alimentare semipreparate, pizza, biscuiti, batoane de ciocolata, unele pateuri tartinabile si margarina.



loading...

Adauga un comentariu