Eveniment-Social

Manastirea Bucium Iasi organizeaza „Zilele Prodromitei”

Publicat: 10 iul. 2019

Astazi si maine, 11, respectiv 12 iulie 2019, Manastirea "Tuturor Sfintilor" Bucium din Iasi, în parteneriat cu Primaria Iasi, organizeaza o serie de evenimente închinate Maicii Domnului, cu numele "Zilele Prodromitei".

Manifestarea va debuta la asezamântul monahal din Dealul Bucium cu o sesiune de comunicari, respectiv Colocviul "Zilele Prodromitei", în data de 11 iulie 2019. Aici, între orele 9:00 – 13:00, vor conferentia Preasfintitul Parinte Episcop Macarie, parinti profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi si alti invitati.

Vezi si: EXCLUSIV! Mitropolitul Teofan ar putea lua o DECIZIE ISTORICA! Un iesean CELEBRU face o DEZVALUIRE despre o MARE biserica – GALERIE FOTO

Seara, începând cu ora 18:00, Sala "Iustin Moisescu", din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iasi va gazdui conferinta "Primele imagini crestine", sustinuta de profesorul Vasile Manea. În continuare, de la 22:00, la Manastirea Bucium va avea loc slujba de Priveghere închinata Maicii Domnului Prodromita.

Vezi si: Hram si manifestari religioase la Mitropolia Iasi, de Sfantul Gheorghe – GALERIE FOTO

Cea de-a doua conferinta din cadrul "Zilelor Prodromitei" va avea loc maine, 12 iulie, când Preasfintitul Parinte Macarie va sustine conferinta "Maica Domnului este printre noi. Sensurile icoanei închinate Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu". Evenimentul va avea loc în Sala "Iustin Moisescu" si Ansamblul Mitropolitan Iasi, începând cu ora 18:00. Doritorii pot participa la oricare dintre aceste evenimente în limita locurilor disponibile. În calendarul ortodox este trecuta, pe 12 iulie, Cinstirea Icoanei Maicii Domnului "Prodromita" de la Muntele Athos, hram si al Manastirii Bucium din Iasi. Aceasta icoana este una dintre putinele din lumea ortodoxa numite "nefacute de mâna", adica pictata în chip minunat. În amintirea acestui eveniment, în anul 2013, în atelierul Manastirii Bucium a fost pictata o copie a icoanei Maicii Domnului "Prodromita", la dimensiunile icoanei originale. Aceasta a fost zugravita cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la pictarea icoanei Maicii Domnului "Prodromita" de la Schitul Prodromu.loading...

Adauga un comentariu