Eveniment-Social

Manastirea Golia trece in administrarea Mitropoliei

Publicat: 10 apr. 2008
1

• Consilierii Judeteni vor supune dezbaterii un proiect ce vizeaza trecerea in administrarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a Manastirii Golia si a Complexului Monahal Golia

In cursul zilei de astazi, consilierii judeteni vor supune dezbaterii, in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean (CJ) Iasi, cateva proiecte de hotarare printre care cel mai important face referire la trecerea din administrarea CJ in administrarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a Manastirii Golia, precum si a Complexului Monahal Golia. Aceasta procedura trebuie parcursa pentru a demara proiectul de reabilitare a ansamblului Manastirii Golia si a infrastructurii edilitare din jur, finantat din fonduri alocate de Uniunea Europeana.

Totodata, plenul CJ Iasi are in plan si o analiza a rapoartelor de expertiza si contraexpertiza pentru determinarea valorii bunurilor imobile ce cuprind casa, poarta, foisorul, anexa gospodareasca si popicaria, amplasate pe terenul din incinta Casei de Oaspeti Bucium. Trebuie precizat ca membrii Consiliului doresc si o a patra licitatie pentru vanzarea bunurilor existente in Casa de Oaspeti, dupa ce din incercarile anterioare s-au vandut bunuri numai in valoare de zece mii lei. Un alt punct pe ordinea de zi il reprezinta si o informare privind stadiul transformarii Regiei Autonome Judetene de Apa-Canal (RAJAC) Iasi in societate comerciala. Pe de alta parte, in cursul zilei de maine, Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti in parteneriat cu Asociatia de Prietenie cu Republica Populara Chineza si Consiliul Judetean Iasi organizeaza vernisajul intitulat „Expozitie de obiecte de arta cu specific chinezesc„, continand tapiterii, tablouri si exponate din portelan, jad si fildes. Evenimentul va avea loc in foaierul Teatrului Luceafarul din Iasi si va debuta incepand cu ora 18.00. „La eveniment, alaturi de oficialitatile judetene, oameni de cultura si de afaceri, vor fi prezenti si doi consilieri culturali din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania. De asemenea, la manifestare va mai participa si presedintele Asociatiei Romane de Prietenie cu Republica Populara Chineza, Ion Dobrica”, a precizat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al CJ Iasi.

Adauga un comentariu