Info Turism

Manastirea Turnu – Calimanesti

Publicat: 16 feb. 2012

Manastirea Turnu este situata in apropierea Statiunii Caciulata, in judetul Valcea, la 2 kilometri de Manastirea Cozia, sub Muntele Cozia si reprezinta una din vetrele monahale de mare spiritualitate crestina.

Manastirea poarta aceasta denumire datorita turnului masiv de pe stanca cu numele „stanca lui Teofil„, desi la inceput i s-a spus „Schitul de dupa Turn„, mai apoi „Schitul Turnu„, iar in cele din urma Manastirea Turnu.
De o mare valoare istorica, Manastirea Turnu este completata in frumusetea sa de cadrul natural care o inconjoara: Muntii Cozia de o parte, Muntii Capatanii de cealalta parte si apele Oltului in vecinatate.
La marile hramuri, dar si zilnic, zeci de turisti trec pe la sfantul lacas pentru a gasi alinare sufleteasca, dar si pentru a vizita chiliile sapate in piatra. In prezent, la Manastirea Turnu vietuiesc peste 25 de monahi si frati, in munca si rugaciune.

In trecut, la manastire se putea ajunge foarte greu, din cauza locului retras in care a fost ridicata, dar in prezent posibilitatile de a ajunge la Manastirea Turnu sunt multiple si mult mai comode.loading...

Adauga un comentariu