Stiri si curiozitati

Mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece. Locurile unde oamenii vin lipsiți de speranță

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece. Locurile unde oamenii vin lipsiți de speranță
Anual sute de mii de români merg la mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece pentru a se ruga și a scapă de durerea care le apasă pe suflet.

Oamenii aflați în suferință și lipsiți de orice speranță caută ajutorul la biserici și mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece. Persoanele care simt că nu se mai leagă nimic în viață lor cred de multe ori că au farmece făcute și vor să afle cum le pot dezlega. Sfinții părinți cred că în toate cele spuse este vorba doar de senzațional.

Persoanele credule cred mereu prada sintagmelor precum „Ai cununiile legate”, „Cineva ţi-a făcut farmece”, „Ai argintul viu”, „Aici e un blestem de până la al nouălea neam” s.a. Sfatul preoților este ca mereu să se apeleze la rugăciuni, la psalmi care pot dezlega farmece, pentru că doar așa se pot liniști sufletește.

Mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece unde vin mii de credincioși

Printre mănăstirile la care multe persoane vin pentru a scapă de vrăji și farmece se numără și “Mănăstirea Prislop” de lângă Silvașu de Sus din județul Hunedoara. Biserica acestei mănăstiri este declarată monument istoric, edificiul datând din secolul al XVI-lea. În fiecare an persoane din toată România vin aici în speranța că vor scapă de greutățile care le fac viața un calvar. Prin rugăciune din partea preoților și multă credință, credincioșii reușesc să scape de toate farmecele sau vrăjile.

Un alt loc în care românii merg pentru a căuta ajutor este “Mănăstirea Țigănești”. Lăcașul de cult este înconjurat de “Lacul Maicilor” și este situat pe DN1 între localitățile București și Ploiești, în dreptul localității Ciolpani. Prima așezare monahală de la Mănăstirea Țigănești, cu obște de călugări, este atestată încă din secolul al XVII-lea.

Aici s-au ținut meren slujbe de dezlegare la care au participat credinciosi din toate colțurile țării. La fel se întâmplă și la Biserica Sfântul Ciprian-Zlătari din București. Credincioșii care trec pragul lăcașului de cult vin pentru a ține departe blestemele și farmecele. Pentru asta ei citesc Acatistul Sfântului Ciprian sau le este citit de preotul de aici.

Despre acest acatist se spune că dezleagă farmecele,”rupe” blestemele și îi ajută pe tineri să se căsătorească.

Rugăciunea de dezlegare de blesteme şi farmece a părintelui Ilarion Argatu!

Chiar dacă multe persoane sunt sceptice atunci când vine vorba de blesteme trebuie amintit faptul că primul blestem ar fi cel îndreptat de Dumnezeu către Adam și Eva care au mușcat din fructul oprit.

Părintele Ilarion Argatu a lăsat una din cele mai puternice rugăciuni de dezlegare de blesteme şi farmece.

“Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrăjmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleagă-le şi întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (aici, rostești numele tău), apără-mă!

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmaşul meu (numele vrăjmașului), dezleagă-le! Dezleagă şi întru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă şi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele tău), iartă-mă!

Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălţăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere şi spor etc (aici completezi cu tot ce crezi că ţi-a fost legat). Amin!”

Anual sute de mii de români merg la mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece pentru a se ruga și a scapă de durerea care le apasă pe suflet.

Comentarii
Adauga un comentariu