Eveniment-Social

Manastirile din judet solicita pamant

Publicat: 05 mart. 2008
1

• Pe masa Comisiei Judetene de Fond Funciar s-au aflat cererile a cinci Parohii Ortodoxe care au solicitat retrocedarea unor suprafete de pamant • Din cele cinci cereri, Comisia a aprobat una singura. Astfel, Parohiei Ortodoxe Bratesti i-au fost retrocedate unsprezece hectare de teren din cele 16 pe care le solicita. Cererile altor patru parohii, este vorba de cele din comunele Badeni, Scobinti, Zagavia si Cozmesti, au fost amanate

Ultima sedinta a Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF) a fost plina de dosare de retrocedari de terenuri. Membrii Comisiei au avut de dezbatut peste 130 de dosare privind retrocedarile, cele mai multe aflandu-se pe raza comunei Erbiceni. „Sunt 68 de dosare in ce priveste retrocedarile pe comuna Erbiceni. Toate acestea vor fi selectate si vor primi avizul. Sunt suprafete mici, in total e vorba de aproximativ 80 de hectare. Saptamana viitoare o sa aducem alte dosare de la Erbiceni, fiecare cu un minim de 40 hectare, pe care le vom analiza foarte atent” a precizat subprefectul Vasile Etcu. Pe de alta parte, CJFF a avut de analizat si cereri privind retrocedari de suprafete pentru cinci manastiri aflate pe raza unor comune din judet. Din cele cinci cereri, Comisia a aprobat una singura. Astfel, Parohiei Ortodoxe Bratesti i-au fost retrocedate unsprezece hectare de teren din cele 16 pe care le solicita. Cererile altor patru parohii, este vorba de cele din comunele Badeni, Scobinti, Zagavia si Cozmesti, au fost amanate. Un alt dosar care a dat batai de cap membrilor Comisiei a fost cel al lui Dumitru Contoloru.

Acesta solicita o suprafata de peste 45 de hectare pe raza municipiului Iasi. Vasile Etcu a precizat ca acest dosar trebuie incadrat pe o anumita anexa. „Acesta are o suprafata de teren in Gradina Botanica, precum si la Statiunea Viniviticola Copou. Noi am primit o adresa de la Primaria Iasi, care a propus mai multe anexe in ce priveste aceasta situatie”, a spus subprefectul. Acesta a precizat ca in adresa de la Primaria ieseana era vorba de retrocedarea pe anexele 27 si 29. Insa membrii CJFF au precizat ca municipalitatea ar trebui sa se hotarasca asupra carei anexe va trebui trimisa cererea, pentru ca validarea sa se faca pe intreaga suprafata. Etcu a mai precizat ca Parcul din Copou si Gradina Botanica nu vor avea de suferit, pentru ca la nevoie municipalitatea ieseana ii va da teren celui in cauza in compensatie sau va fi despagubit cu contravaloarea terenului respectiv.

Comentarii
Adauga un comentariu