Culinar

Mâncare cu piept de pui rapidă și gustoasă. Două rețete care vă vor lăsa gura apă

Publicat: 19 apr. 2022
crispy de piept de pui pe o farfurie alba
Rețetele de mâncare cu piept de pui sunt printre cele mai rapide și gustoase, timpul de gătire a acestuia fiind destul de mic

Rețetele de mâncare cu piept de pui sunt printre cele mai căutate și apreciate. Fie că doriți să gătiți ceva la cuptor sau la grill, puiul este mereu o alegere ideală. Fraged și gustos, acesta este pe placul tuturor. Puiul cu cașcaval afumat sau cel crocant gătit la cuptor vă vor lăsa atât familia cât și invitați impresionați.

Când sunteți în pană de idei și doriți ceva rapid și gustos, rețetele pe bază de pui sunt la îndemâna oricui. În bucătăria chinezească, acesta este un aliment de bază ce se folosește în nenumărate rânduri. În caz că doriți să încercați și preparate din această zonă puteți consulta ideile de mâncare gătită.

Mâncare cu piept de pui și cașcaval afumat

Rețeta de piept de pui la cuptor cu cașcaval afumat are o aromă specială, diferită de ceea ce ai gătit până acum. Aceasta se prepară rapid, în 30 minute și îți vei putea surprinde atât familia cât și invitații la masa de prânz sau cină. Vei avea nevoie de un piept de pui pe care îl vei tăia în două și îl vei condimenta cu sare, piper și chilli după gust. Într-o tigaie tip grill veți adăuga o lingură de ulei de măsline, în care veți pune pieptul de pui. Acesta se va lăsa la foc mediu timp de 8 minute pe fiecare parte. Cât timp se va rumeni, într-o oală veți pune 200 mililitri de smântână lichidă și o veți lăsa la foc mic. Să aveți grijă că aceasta nu trebuie fiartă, doar încălzită. 

Ulterior se va adăuga 100 grame de cașcaval afumat dat prin răzătoare peste smântână. Acesta se va amesteca continuu până ce se topește. În cazul în care nu vă place cașcavalul afumat, puteți opta pentru cel clasic. Orice tip de brânză care se topește este potrivită pentru rețetă. Peste sosul obținut se vor adăuga trei fire de ceapă verde tăiate rondele împreună cu cinci linguri de lapte dulce. La final se va condimenta cu piper și sare după gust. Sosul se poate pregăti înaintea puiului și se poate păstra la frigider, însă nu adăugați ceapa. Aceasta trebuie adăugată după încălzirea sosului. Pieptul de pui se va pune pe o farfurie și se va servi cu sosul obținut deasupra. Rețeta se poate servi alături de salată verde.

Piept de pui crocant ca la KFC

Cu toții știm cât de delicioase sunt aripioarele, fillet bites sau crispy strips de la KFC. Deși sunt foarte gustoase, acestea sunt destul de nesănătoase, iar consumarea lor în mod regulat vă poate aduce câteva kilograme în plus. De aceea, puteți folosi această rețetă pentru un preparat la fel de gustos, dar mai sănătos. Mai întâi de toate veți avea nevoie de 500 grame de piept de pui file. Timp de 20-30 minute îl veți lăsa la marinat în frigider într-un sos format din 200 grame de iaurt grecesc sau lapte bătut, două linguri muștar dulce și miere de albine. 

Sosul obținut va fi condimentat cu sare, piper și paprika după gust. După ce îl scoateți de la rece, puiul va trebui dat prin pesmet, apoi prin fulgi de porumb. Pentru jumătate de kilogram de pui, o să aveți nevoie de 300 grame de pesmet. Fileurile vor fi puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se vor lăsa timp de aproximativ 20-30 minute la cuptor. Acestea pot fi servite alături de un sos alb fresh cu iaurt grecesc, cartofi prăjiți sau salată.

Rețetele de mâncare cu piept de pui sunt printre cele mai rapide și gustoase, timpul de gătire a acestuia fiind destul de mic. Altă rețetă pe bază de pui pe care o puteți încerca sunt și chiftelele, la fel de delicioase și aromate.




Adauga un comentariu