Culinar

Mâncare de castraveți murați: Gustul de odinioară, ca la bunica

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncare de castraveți murați Gustul de odinioară ca la bunica

Fiecare dintre noi când mergea iarna la bunic aera întâmpinat cu tot felul de bunătăți care de care mai gustoase și mai savuroase. Fără îndoială, una dintre rețele care îi ieșeau mereu perfect bunicii era mâncarea de castraveți murați cu carne de porc.

Rețeta de mâncare de castraveți murați cu carne de porc este foarte ușor de făcut de către orice gospodină la ea acasă și nu necesită cunoștințe foarte mari în domeniul culinar.

Foarte important de știut este că la această rețetă bunica folosea castraveți murați în saramură și nu în oțet. Cât privește carnea, bunica obișnuia să pună carne de porc, dar erau dăți când făcea această mâncare super gustoasă și cu carne de pui. Sunt persoane care fac mâncarea de castraveți murați fără carne, dar nu a re același gust cum avea .

Un alt secret al bunicii pentru această rețetă este acela că nu punea sare în mâncarea de castraveți murați deoarece aceștia aveau suficientă sare. În cazul în care vă place mâncarea mai sărată, puteți gusta când este aproape gata și să o potriviți pe gustul vostru de sare.

farfurie cu mancare de castraveti murati

Mâncare de castraveți murați: Ingredientele unui gust savuros

Pentru mâncarea de castraveți murați, bunica folosea 1kg castraveți murați în saramură, 800 gr carne de porc, 2 cepe, 3 linguri pastă de tomate, 1 lingură de ulei, 1/2 linguriță de cimbru, 1 legătură de mărar și sare dacă mai este necesar.

Pentru a face această mâncare de castraveți murați, mai întâi bunica s-a ocupat de castraveți. I-a tăiat mai întâi jumătăți, pe lungime, apoi feliuțe ceva mai groase. Pe urmă, i-a pus apoi într-o strecurătoare și i-a lăsat la scurs aproximativ o oră.

farfurie cu mancare de castraveti murati

La acest pas al rețetei bunica avea mare grijă deoarece dacă erau castraveții mai moi și conțineau mai multă zeamă acră și sărată trebuie să aibă grijă să nu ajungă foarte multă în mâncare.

Pe urmă, bunica toca ceapa mărunt și o punea la călit într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei. O ținea pe foc, având grijă să amestece din când în când, până devenea ușor transparentă, Pe urmă adăuga carnea de porc tăiată cubulețe. Bunica ținea tigaia pe foc până se evapora apa lăsată de carne iar aceasta începea să se rumenească.

farfurie cu mancare de castraveti murati

Când se pun castraveții murați

Când carnea era pe foc, bunica punea castraveții la fiert și îi lăsa să fiarbă separat, fără carne aproximativ 10 minute. Apă punea cât să acopere castraveții.

Pe urmă adăuga carnea, ceapa călită și cimbrul si pe urmă lăsa mâncarea de castraveți murați să fiarbă aproximativ 20 de minute. Timpul de fierbere a mâncăricii cu castraveți murați poate să difere în funcție de cât de tari sau moi au fost castraveții. De aceea, este bine să verificați din când în când pentru a nu risca să stricați mâncarea.

Când mâncărica mai aveau puțin de fiert, bunica adăuga pasta de tomate.

De obicei, bunica avea grijă să facă mâncarea de castraveți murați cu carne de porc cu o zi înainte să venim la ea deoarece, spunea ea, e mai bună a doua zi după ce toate ingredientele s-au combinat perfect. Stând o zi, aromele aveau timp să se întrepătrundă iar mâncarea să aibă o savoare deosebită.

Dacă vă place această mâncare de castraveți murați, puteți încerca și tocăniță de ceapă ca la bunica, ciulamaua de pui ca la bunica și supă de pui ca la bunica.

Adauga un comentariu