Culinar

Mâncare de dietă, trei rețete sănătoase ce merită încercate

Publicat: 18 apr. 2022
un pahar de budinca cu orez s mango pe o farfurie albastra
Mâncarea de dietă poate fi o corvoadă pentru persoanele lipsite de idei și care nu știu exact ce ar trebui să gătească pentru ca rețetele să fie cât mai lipsite de calorii

Dacă doriți mâncare de dietă ce se prepară rapid, puteți să încercați următoarele rețete ce sunt gata în 25 minute. Acestea sunt bogate în nutrienți și lipsite de grăsimi. Aportul caloric este calculat pentru o porție. Fiind suficient de sățioase, o porție vă va ține de foame până la următoarea masă.

Multe persoane ce doresc să adopte un stil de viață sănătos și să slăbească se confruntă cu faptul că nu știu exact câte calorii are mâncarea pe care o consumă sau cu lipsa ideilor. Cele două rețete sunt perfecte pentru masa de prânz fiind suficient de calorice pentru o masă. Iar pentru oamenii ce doresc ceva dulce, dar sănătos pot încerca și rețeta de budincă cu orez și mango. În cazul în care nu doriți să vă bateți capul cu kcal, puteți consulta dieta disociată 333.

Mâncare de dietă – Hamburgeri sănătoși

Hamburgerii de cele mai multe ori nu sunt recomandați persoanelor ce doresc să slăbească. Însă această rețetă dietetică are doar 170 Kcal pe porție. Este bogată în vitamina A, antioxidanți și fibre. Pentru a o prepara aveți nevoie de 40 grame de orez pe care îl fierbeți în jur de 7-10 minute. În cazul în care folosiți orez integral, timpul va fi de aproximativ 10-20 minute. După ce este gata îl veți condimenta cu sare, chili, boia și usturoi. În funcție de gusturile fiecăruia puteți opta pentru aceste condimente sau alegeți altele. În timpul în care orezul fierbe, puteți pregăti dovleceii pe care îi tăiați în cuburi și îi lăsați la fiert. Ulterior, cu ajutorul unui blender veți pasa orezul împreună cu dovleceii.

Compoziția obținută se lasă la rece timp de 10 minute, apoi se adaugă o lingură de făină și se amestecă bine. Vă veți umezi mâinile cu apă și apoi se vor forma hamburgerii din dovleac. Aceștia se vor prăji circa 5 minute pe fiecare parte într-o lingură de ulei. La final îi puteți scoate pe un șervețel absorbant. Aceștia se vor servi cu două chifle cu salată sau alături de o garnitură de cartofi sau salată verde.

Cușcuș cu ton, rețetă delicioasă fără multe calorii

Pentru un prânz sau o cină bogată în proteine puteți opta pentru cușcuș cu ton și tofu. Având 480 kcal, este o mâncare cu un conținut scăzut de grăsimi, de aceea este ideală pentru diete. Pentru rețetă veți avea nevoie de 400 grame de tofu, 100 grame mozzarella, două căni de 250 mililitri de cușcuș și 250 grame de ton în suc propriu. Pentru o mâncare cât mai sănătoasă, lipsită de grăsimi, nu alegeți tonul în ulei. Din aceste ingrediente veți obține patru porții. 

Veți turna patru căni de apă peste cușcuș și se condimentează cu sare, piper, cimbru, usturoi pudră, paprika, tumeric și coriandru. Se va lăsa la fiert până se înmoaie. În timpul acesta, veți tăia tofu în bucățele și îl veți lăsa la prăjit, dar fără ulei până ce este rumenit. La final, se va adăuga mozzarella rasă peste tofu și se va lăsa la flacără mică până ce se va topi. Ulterior se va amesteca cușcușul fiert cu tofu, peste care se va adăuga tonul. Alături de acest preparat puteți consuma și salată verde.

Desert savuros – Budincă cu orez și mango 

Cum de la masă nu poate lipsi desertul, budinca cu orez și mango este perfectă pentru persoanele aflate la dietă. Aceasta conține 281 kcal, din ingredientele următoare obținând patru porții. Pentru rețetă veți avea nevoie de o cană de orez brun sau alb, 3 căni de lapte de migdale, două linguri de miere de albine, o păstaie de vanilie și două bucăți de mango. În cazul în care nu aveți lapte de migdale, puteți opta pentru cel de vacă sau cocos. Mierea de albine, se poate înlocui cu un îndulcitor, iar păstaia de vanilie cu o esență. 

Într-o tigaie veți turna peste orez laptele și îl veți lăsa la fiert aproximativ 15 minute, până ce se înmoaie. După ce este gata se vor adăuga mierea și esența de vanilie. Fructul se va pisa cu ajutorul unui blender sau se va tăia în bucățele și se va pune peste orez. Budinca este gata și poate fi servită. Opțional se pot presăra și fulgi de nucă de cocos.

Mâncarea de dietă poate fi o corvoadă pentru persoanele lipsite de idei și care nu știu exact ce ar trebui să gătească pentru ca rețetele să fie cât mai lipsite de calorii. Însă aceste trei rețete vă vin în ajutor pentru prânz, cină și un desert savuros. Pentru regulile de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să slăbiți puteți consulta și dieta Mihaelei Bilic.
Adauga un comentariu