Retete de post

Mancare de pastai galbene, reteta de post

Publicat: 04 sept. 2019

Este un fel de mancare pe care il poti prepara si daca nu tii post. Gustul usor picant si dulce-acrisor te va face sa te indragostesti de aceasta reteta de pastai galbene.
*Sfat: opteaza pentru pastai proaspete, de la piata. Daca nu gasesti, se poti inlocui cu pastai congelate (fie ele si verzi).
 
Ingrediente:

  • 750 gr pastai de fasole galbena
  • 1 ceapa galbena de marime medie
  • 1 fir de praz
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 450 ml suc de rosii
  • 1 crenguta de cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare si piper, dupa gust
  • marar si patrunjel verde
  • 500 ml apa
  • 30 ml ulei

Mod de preparare:
 
Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand atinge punctul de fierbere, se pun pastaile. Se lasa la fiert 10 minute. Intr-o tigaie se prepara sosul de rosii cu usturoi si legumele de mai sus. Se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata, prazul tocat si 2 catei de usturoi taiati fin. Se amesteca bine.
Se adauga si morcovul si pastarnacul rase prin razatoare. Se amesteca bine si se lasa la fiert. Se adauga sosul de rosii in tigaie si se fierbe 10 minute. Se pun crengutele de cimbru si frunzele de busuioc. Se scurg pastaile de fasole galbena si se adauga in sosul de rosii. Se poate completa cu apa in care au fiert pentru a mai dilua sosul. 
Se mai lasa pe foc inca 6-7 minute si se mai condimenteaza, dupa gust, daca e nevoie. Se serveste in farfurii cu verdeata tocata marunt, deasupra.



loading...

Adauga un comentariu